Handleiding STAP-budget aanvragen

Vergroot je kans op een plek!

Lees vooraf aanmeldprocedure zodat je goed bent voorbereid op je aanvraag.  Daarnaast kun je jouw kans  op een opleidingsplek vergroten door het te manifesteren. De wensmeditatie hiernaast  gaat je daarbij helpen. Doe het zo vaak als je zin hebt. Zie het voor je en maak de beelden van datgene wat je wens zo echt mogelijk. Succes!!

STAP-aanmeldprocedure

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk:

* Controleer of je gegevens op het stap-bewijs juist zijn.

* Check of de startdatum op je aanmeldbewijs niet binnen 4 weken van je aanvraagdatum en niet buiten 3 maanden na het einde van het aanvraagtijdvak valt. 

* Sla je pdf-aanmeldbewijs op je bureaublad van je computer op zodat je het makkelijk kunt vinden.

* Check vooraf of je DigiD werkt en wachtwoord bij de hand hebt.


Print het stappenplan uit die je per mail hebt ontvangen. Houd het tijdens het aanvragen van jouw STAP-budget bij de hand. Dit gaat je helpen om er makkelijker doorheen te komen.

Wachtrij

Ga op 1 november m 9.45 uur naar het STAP-PORTAAL. Om 10 uur kom je direct terecht in een wachtrij. Wachten kan enkele minuten tot uren duren, afhankelijk van hoe druk het is op de website. Sluit je venster niet af.  Je kunt wel een ander venster openen op je computer. 

Aanvragen

Als je aan de beurt bent log  je in met je DigiD. Vul je e-mailadres en telefoonnummer in. Vraag STAP-budget aan. De gegevens die gevraagd worden staan op je STAP-aanmeldingsbewijs. Houdt deze gegevens aan, ook al start je op een ander moment.

Wel/Niet

Na je aanvraag krijg je bericht of je STAP-subsidie wel/niet hebt toegewezen gekregen.

WEL: De kinderyoga academie krijgt binnen enkele dagen een seintje van UWV dat jouw STAP-subsidie toegekend is. 

NIET: Wij krijgen hier geen bericht van, dus het is fijn als je het ons z.s.m. laat weten. Gelukkig is er iedere 2 maanden  een nieuw aanvraagtijdvak om STAP-subsidie aan te vragen. Vraag bij de Kinderyoga Academie een nieuw STAP-aanmeldingsbewijs aan voor de volgende aanvraagperiode.


• 2 januari 2023 t/m 28 februari 2023

• 1 maart 2023 t/m 30 april 2023*

• 1 mei 2023 t/m 2 juli 2023

• 3 juli 2023 t/m 3 september 2023

• 4 september 2023 t/m 31 oktober 2023

• 1 november 2023 t/m 31 december 2023


* de datum van 1 maart valt gelijk met de openstelling van de inkomstenbelasting bij de Belastingdienst. Ook deze organisatie maakt op dat moment gebruik van de diensten van DigiD. Er wordt nader naar dit startmoment gekeken

Starten

Na goedkeuring van je subsidie ontvang je van ons bericht dat je kunt starten met je scholing. De startdatum van de scholing moet minimaal 4 weken na je subsidieaanvraag en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak vallen.

Bewijs van deelname

Je bewijs van deelname wordt aangetoond door middel van een   bewijs dat je tenminste 80% van de opleiding hebt afgerond. Als je aan de voorwaarden voldoet wordt het voorschot omgezet in definitieve toekenning. Dit kun je zelf doen als het UWV erom vraagt, maar wij regelen dit voor je.

DE AANVRAAGRONDE START OP

01-09-2022
Start om 10.00
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Hulp nodig?