Handleiding STAP-budget aanvragen

DE AANVRAAGRONDE START OVER

1-5-2023 

Start om 10.00
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Hoe vraag ik STAP-budget aan?

Check het filmpje hiernaast en lees de stap aanmeldprocecure hieronder of download de handleiding.

STAP-aanmeldprocedure

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk:

* Controleer of je gegevens op het stap-bewijs juist zijn.

* Check of de startdatum op je aanmeldbewijs niet binnen 4 weken van je aanvraagdatum en niet buiten 3 maanden na het einde van het aanvraagtijdvak valt. 

* Sla je pdf-aanmeldbewijs op je bureaublad van je computer op zodat je het makkelijk kunt vinden.

* Check vooraf of je DigiD werkt en wachtwoord bij de hand hebt.

* Lees de handleiding vooraf door en print het uit.

Wachtrij

Ga op 1 mei naar het STAP-PORTAAL. Om 10 uur kom je direct terecht in een wachtrij. Wachten kan enkele minuten tot uren duren, afhankelijk van hoe druk het is op de website. Sluit je venster niet af.  Je kunt wel een ander venster openen op je computer. 

Aanvragen

Als je aan de beurt bent log  je in met je DigiD. Vul je e-mailadres en telefoonnummer in. Vraag STAP-budget aan. De gegevens die gevraagd worden staan op je STAP-aanmeldingsbewijs. Houdt deze gegevens aan, ook al start je op een ander moment.

Wel/Niet

Na je aanvraag krijg je bericht of je STAP-subsidie wel/niet hebt toegewezen gekregen.

WEL: De kinderyoga academie krijgt binnen enkele dagen een seintje van UWV dat jouw STAP-subsidie toegekend is. 

NIET: Wij krijgen hier geen bericht van, dus het is fijn als je het ons z.s.m. laat weten. Vraag een nieuw STAP-aanmeldingsbewijs aan voor de volgende aanvraagperiode.


  • 1 mei
  • 3 juli
  • 4 september
  • 1 november

Starten

Na goedkeuring van je subsidie ontvang je van ons bericht dat je kunt starten met je scholing. De startdatum van de scholing moet minimaal 4 weken na je subsidieaanvraag en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak vallen.

Bewijs van deelname

Je bewijs van deelname wordt aangetoond door middel van een   bewijs dat je tenminste 80% van de opleiding hebt afgerond. Als je aan de voorwaarden voldoet wordt het voorschot omgezet in definitieve toekenning. Dit kun je zelf doen als het UWV erom vraagt, maar wij regelen dit voor je.

Vergroot je kans op een plek!

Je hebt zojuist een mail ontvangen met een handleiding om je op weg te helpen bij je STAP-budget aanvraag. Lees ook de aanmeldprocedure op deze pagina zodat je goed bent voorbereid op je aanvraag.  Je kunt jouw kans  op een opleidingsplek vergroten door het te manifesteren. De wensmeditatie hiernaast  gaat je daarbij helpen. Doe het zo vaak als je zin hebt. Zie het voor je en maak de beelden van datgene wat je wens zo echt mogelijk. Succes en tot ziens in jouw gewenste toekomst!!

Hulp nodig?