Ayurveda voor kinderen

Ieder kind zijn eigen kracht!Ayurveda voor kinderen

Over de cursus

In deze krachtspel methode cursus leer je hoe je kinderen kunt begeleiden met technieken uit de yoga en ayurveda. De kennis van Ayurveda is in het krachtspel eenvoudig toepasbaar gemaakt voor kinderen. Het krachtspel geeft je de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de tegengestelde kracht die je nodig hebt om weer in balans te komen. Met behulp van het krachtspel kun je ontdekken welke emoties het kind lastig vindt en met welke hij makkelijk omgaat. We bieden je een scala aan emotie-, en lichaamsgerichte technieken die direct toepasbaar zijn in de praktijk. De cursus is geschikt voor iedereen die krachtspel coaching wil toepassen in zijn of haar werk met kinderen

Wat leer je?

  • Inzicht in de oude wijze kennis van ayurveda vertaalt naar kinderen.
  • Hoe je kinderen spelend kunt coachen met behulp van het krachtspel.
  • Emotiespelletjes en lichaamsgerichte technieken voor kinderen.
  • Welke drie krachten er zijn en hoe je die kunt balanceren.
  • Hoe je kunt starten met krachtspel coaching.

Welke kracht herken jij bij jezelf?

Windkracht
Ik ben snel afgeleid en beweeglijk. Alsof ik  een windhoos ben die overal langs suist.  Yoga helpt mij om rustiger te worden en beter te focussen.

Zonkracht

Ik ben snel boos en fanatiek. Alsof ik een vulkaan ben en er stoom uit mijn oren komt. Yoga helpt mij afkoelen en relaxed te worden.
Rotskracht
Ik ben vaak traag en sloom. Alsof ik een rotsblok ben en niet vooruit kom. Yoga helpt mij om in beweging te komen en actiever te worden. ote!

Wat krijg je?

  • Onbeperkt toegang tot de cursus.
  • Pdf- downloads lesmateriaal
  • Video instructie van alle oefeningen.
  • Ondersteuning via de inspiratiegroep.
  • Krachtspel methode certificaat

Gratis artikel over ayurveda

Het unieke van ieder kind is terug te voeren op drie krachten, namelijk rots-, zon-, en windkracht. Iedere kracht heeft bepaalde eigenschappen die lichaam en geest aansturen. Als een kind uit balans is komen specifieke eigenschappen die bij de kracht horen sterker in het kind naar voren. De disbalans ontstaat als één van de krachten in het lichaam wordt versterkt door een ongezonde leefstijl of door omgevingsfactoren. Het krachtspel biedt de mogelijkheid om op voedings-, bewegings-, en gedragsniveau te zoeken naar de tegengestelde kracht die nodig is om weer in balans te komen. Als het kind weet wat goed voor hem is, wordt het makkelijker om hier rekening mee te houden. Het geeft inzicht als je begrijpt waarom sommige bewegingen lastig of makkelijk zijn en waarom het kind emotioneel reageert op een gebeurtenis.