De weg kwijt? Maak contact met je innerchild!
22 juli 2021 

De weg kwijt? Maak contact met je innerchild!

Contact maken met je innerchild is een belangrijk onderdeel om heel te worden. Door contact te maken weet je wat je kinderpijnen zijn, welke belemmerende overtuigingen en kindconclusies nog volop aanwezig zijn en wat je nodig hebt. Door jezelf toe te staan echt te voelen zul je merken dat je lijf zich steeds meer opent, dat trauma's uit je kindertijd naar de oppervlakte kunnen komen. Door het voelen kun je lichamelijk steeds beter aanvoelen wanneer er iets speelt in jezelf.  Door steeds beter aan te voelen wat je nodig hebt en wat je grenzen zijn kun je het ook zelf oplossen. Het regelmatig contact maken met je innerchild zorgt er ook voor dat er meer ruimte ontstaat om écht te leven. Wanneer je het kind in jezelf meer aandacht gaat geven ontstaat er harmonie en ben je steeds meer in staat bent je te verwonderen, te genieten, in het nu te zijn, vreugde te ervaren. Drie manieren om contact te maken met je innerchild:


1. Bekijk foto’s van toen je klein was 

Je kindertijd kan soms zo ver weg voelen waardoor je moeite hebt om je voor de geest te halen hoe je als kind was. Veel mensen hebben weinig herinneringen uit hun kindertijd. Dat kan het lastig maken om je echt verbonden te voelen met je innerchild. Wat dan kan helpen is om oude foto’s te bekijken van toen je klein was. Zoek een rustig plekje op, neem de tijd om de foto’s met aandacht te bekijken. Open je hart voor het kind dat je ziet in de foto. Kun je liefde voor hem of haar voelen en hem of haar omarmen?  Ga in gedachten eens terug naar je kindertijd en en haal specifieke beelden naar boven. Wat was er bijzonder aan jou? Waar was je goed in? Wat speelde je altijd als kind? Waar werd je blij van? Wat bewonder jij aan dit kleine mensje? Deze oefening helpt je om je meer verbonden te voelen met je innerchild en hem of haar gevoelens, maar ook om meer compassie en te voelen. Compassie die je goed kunt gebruiken in het helingsproces en die je helpt om betere keuzes voor jullie beide te maken.


2. Praat tegen je innerchild

Wanneer je al wat verder bent in het innerlijk kindwerk zijn er vast terugkerende thema’s waar je telkens op stuit. Misschien is gezien worden een thema, of veiligheid, waardering, goed genoeg zijn. Wanneer je weet wat jouw thema’s zijn kun je deze gebruiken om je innerchild gerust te stellen, toe te spreken, te laten weten dat je er voor haar bent. Praten tegen je innerlijke kind kan gek klinken, maar als je het hoe en waarom laat gaan kan het zo helend en verzachtend werken. Een eerste stap is om tijdens een stilte momentje het kind in jezelf voor je te zien en te kijken en te voelen of je iets tegen haar zou willen zeggen. Wat komt er in je op? Dit mag gewoon in gedachte, dit hoeft niet hardop.


3. Onderneem dingen die je leuk vond

Wat waren je favoriete activiteiten toen je kind was? Wat vond je helemaal geweldig? Waar kon je als kind helemaal in opgaan? Wanneer was je blij? Wat speelde je graag? Vond jij het fijn om buiten of binnen te zijn? Denk eens terug aan je allergrappigste en mooiste herinnering uit je kindertijd. Wat komt er in je opborrelen? Wanneer je contact wilt maken met je innerlijke kind én je je weer wat vaker zo vrij en onbevangen wilt voelen  is het goed om dingen te doen die je als kind blij maakten. Pak oude hobby’s op en ontdek of je het nog steeds graag doet en of je er blij van wordt. Maak regelmatig tijd om iets te doen waar je jezelf helemaal in kunt verliezen. Je zult je meer verbonden voelen met je innerchild en ook meer in staat zijn om dat kinderlijke deel van jezelf te helen door spelen.Speeltips voor grote mensen

De 11 speeltips helpen je om op een speelse manier contact te maken met je innerlijk kind. Het speelse innerlijk kind is een deel in jou dat onbevangen, puur, nieuwsgierig en authentiek is. De speeltips helpen je om los te komen van je dagelijkse beslommeringen, geven plezier en laten je de verwondering van het kind ervaren.


KLIK HIER OM DE SPEELTIPS TE ONTVANGEN!


In de online innerchild cursus krijg je inzicht in jouw emotionele behoeftes, het ontstaan van trauma's, kindconclusies, overtuigingen en gedrag en leer je hoe je je kinderwonden op een speelse manier kunt helen. Meld je aan op innerchildyoga.nl.


Over de schrijver
Helen Purperhart is graag op een vernieuwende manier bezig met het vak vanuit een praktische en speelse insteek. Ze schrijft er boeken over en maak spelkaarten die thuis, op school en in een yogapraktijk gebruikt kunnen worden. Vanuit haar eigen kijk op het leven en de ervaringen die ze heeft opgedaan, heeft ze haar eigen methode ontwikkeld die de basis vormt van de opleidingen die zij verzorgt aan de Kinderyoga Academie. Als leraar stimuleert ze mensen om hun kracht meer ruimte te geven, zodat ze zichzelf durven te zijn en weer gaan geloven in hun wensen. Helen vindt het leuk om grote en kleine mensen te inspireren om hun eigen wijze levenspad te bewandelen om een gelukkig mens te worden. Een woord dat goed bij haar past is: UBUNTU (eenheid). Als je Ubuntu voelt, dan ben je in staat om jezelf in anderen te zien en je niet bedreigd te voelen door wat anderen kunnen omdat je weet dat je verbonden bent met alles en iedereen.
Reactie plaatsen
Onze geselecteerde opleidingen komen in aanmerking voor het Stap-Budget.  Met het STAP-budget  ligt er  € 1.000,- subsidie voor je klaar om te investeren in jouw passie, persoonlijke ontwikkeling en groei. Doe alvast een voorinschrijving en geef aan welk opleidingspakket je wilt en wanneer je wil starten.

De nieuwste blog ontvangen?

Meld je aan op onze lijst. 

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us