Over Diana Gjaltema

Ruim 25 jaar werk ik met veel plezier als leerkracht in Groningen. Mijn uitgangspunt, in het onderwijs en de wereld daarbuiten, is de onderwijsbehoefte en het welzijn van ieder kind. Ieder kind zou de vrijheid moeten voelen om zichzelf te durven zijn en te ontvangen wat hij of zij nodig heeft om zich tot een zelfredzame en evenwichtige persoon te kunnen ontwikkelen. Bewust zijn van wat er in en om je heen speelt, stevig in je schoenen staan, flexibel zijn, je grenzen voelen en je mogelijkheden onderzoeken zijn belangrijke aspecten in mijn leven.

En yoga helpt mij daarbij. 


Als leerkracht ben ik gespecialiseerd in gedrag en de specifieke behoeften van kinderen hierin. En in mijn werk binnen het onderwijs ontdekte ik dat veel kinderen met spanningen rondlopen, bijvoorbeeld door prestatiedruk vanuit de school of stress vanwege de thuissituatie. Met de positieve effecten van yoga die ik heb ervaren begon ik met de Opleiding tot Kinderyogadocent bij Helen Purperhart en geef ik niet alleen kinderyoga vanuit mijn eigen yogapraktijk ‘De Kleine Yogi’, maar doe ik de aandachtsoefeningen ook in mijn klas.


Met mijn passie voor yoga en het lesgeven in het basisonderwijs heb ik mijn boek ‘Juf is Zen’ geschreven. Hiermee wil ik voor jou, of je nu leerkracht bent of op een andere manier met kinderen te maken hebt, deuren openen naar mogelijkheden om jezelf en jouw kind(eren) momenten van stilte en aandacht mee te geven. Momenten die helpen om even weer naar die rust in jezelf terug te keren en afstand te nemen van de drukte om je heen.

 

Met ‘Juf is Zen’ geef ik je een kijkje in de wereld van Zen. Hierbij maak ik een duidelijke vertaalslag naar het toepassen van

meditatieve momenten in de klas waarmee je je kinderen vaardigheden meegeeft om

op een ontspannen manier staande te kunnen blijven in de steeds veranderende en

prestatiegerichte wereld. 


null

 

Meer informatie over mijn trainingen en boek kun je lezen op www.dekleineyogi.nl