Kindertrauma verwerking


Kindertrauma verwerking

Spelenderwijs trauma's verwerken!

In deze cursus leer je hoe je kinderen kunt begeleiden die iets traumatisch hebben mee gemaakt. Dit kan om iets groots gaan, maar ook om kleine gebeurtenissen die van invloed zijn (geweest) op het gevoel van veiligheid en (zelf)vertrouwen. Je krijgt uitleg over de impact van stress op het centraal zenuwstelsel en leert daarmee anders te kijken naar (probleem)gedrag. Door jouw aangepaste benadering, kan het kind weer gaan ontspannen en vertrouwen. Tegen kinderen zeg ik vaak: ‘Jouw hoofd weet al hoe het zit en hoe het anders kan, maar je lijf wil het nog graag leren’. Met behulp van specifieke lichaamsgerichte oefeningen, help je het kind bij het vinden van een nieuw evenwicht. Je gaat ervaren dat het werken met trauma op een speelse manier kan. 

Wat leer je?

 • Wat psychotrauma inhoudt en wat de impact is van stress op het zenuwstelsel en de hersenontwikkeling.
 • De kernelementen waarvoor aandacht moet zijn bij de begeleiding van een kind dat iets traumatisch heeft mee gemaakt.
 • Waarom hechting een beschermende factor vormt en hoe je deze kunt versterken.
 • Hoe je aan kind en ouder op een simpele en creatieve manier kan uitleggen hoe bepaalde ervaringen van invloed zijn op emoties en gedrag.
 • Hoe je een kind kan helpen om stress te ontladen en emoties te reguleren.
 • Lichaamsgerichte oefeningen, ademhalingstechnieken, ouder-kind contact & bewegingsspelletjes, die het kind helpen zich veilig en verbonden te voelen en die kunnen ondersteunen in het verwerken van traumatische ervaringen.TIP: Heb je geen coach ervaring? Volg dan ook de basis kindercoach module.

Wat krijg je?

 • Twee jaar onbeperkt toegang tot content van de cursus.
 • Pdf- downloads lesmateriaal
 • Video instructie van alle oefeningen.
 • Ondersteuning via de inspiratiegroep.
 • Persoonlijke feedback op je opdrachten.
 • Pdf bewijs van deelname.

Over de docent

De cursus wordt gegeven door Lonneke van Elburg. Zij is orthopedagoog en daarnaast opgeleid tot yogadocent. Ze heefteen aantal jaren zowel (kinder-) yoga als zwangerschapsyoga gegeven. Nu gebruikt ze deze kennis vooral nog binnen de therapie. Ze heeft zich geschoold in verschillende lichaamsgerichte technieken, en ben vooral fan van Sherborne Samenspel, waar ze ook mensen in opleid.

Reviews

These slides will be slide-able on the live version of your page!
De polyvagale ladder geeft houvast!
De inzet van beweging om stress/trauma te compenseren. De polyvagale ladder geeft een mooi houvast bij kinderen maar ook in uitleg naar ouders.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Cursus was zeer inspirerend

Super veel geleerd over de hersenen. Ik weet nu heel goed hoe ik kinderen kan benaderen hoe ik ze kan helpen om Stress te ontladen en emoties te reguleren.

Ms. Nameless
Add Your Stars
Wat een fantastische cursus was dit om te doen.

Met zoveel inspiratie en nieuwe inzichten ging ik naar huis. Lonneke heeft heel veel kennis en ervaring en dat kan ze heel goed overbrengen op een diepgaande en speelse manier. Super combinatie!

Ms. Nameless
Add Your Stars