Rebirthing Your Innerchild

Het innerlijke kind en het proces van heling zijn belangrijke onderwerpen als het gaat om persoonlijke groei en emotioneel welzijn. Het innerlijke kind is een term die verwijst naar de onschuldige, speelse en gevoelige kant van onszelf die gevormd werd tijdens onze vroege jeugd. Het innerlijk kind blijft je hele leven bij je en en kan zowel vreugde als pijn vasthouden van eerdere ervaringen. Heling, in de context van het innerlijke kind, omvat het erkennen, begrijpen en helen van deze emotionele wonden om een gezondere en meer vervulde volwassenheid mogelijk te maken. Innerlijke kinderen zijn als het ware overlevingsstrategieën die zijn gecreëerd om je te beschermen tegen pijn uit je kindertijd.  Ze hebben effect op jouw humeur en zorgen ervoor dat je je kinderachtig gedraagt. Als volwassene kun je daar behoorlijk last van hebben. Het loslaten van beperkende overtuigingen en het gedrag dat bij het innerlijke kind hoort is bevrijden. Het zorgt ervoor dat je het makkelijker wordt om het pad te volgen dat je voldoening geeft waardoor je hart vreugdesprongen gaat maken!  In deze blog lees je wat je kunt doen om jouw innerlijk kind te helen.

Het belang van Innerlijk Kindwerk

Het is belangrijk om contact te maken met je innerlijke kind en emotionele blokkades te helen die je belemmeren in je dagelijks leven. Veel van je huidige gedragspatronen, overtuigingen en emotionele reacties vinden hun oorsprong in gebeurtenissen uit je kindertijd. Door bewust te worden van deze patronen en de pijnlijke ervaringen uit het verleden aan te pakken, kun je je emotionele bagage verminderen en je levensvreugde vergroten. Er zijn verschillende benaderingen om met het innerlijke kind te werken. Innerlijke dialoog, visualisaties, schrijfoefeningen en creatieve expressie zoals tekenen of dans kunnen allemaal helpen om contact te maken met en te werken aan het helen van het innerlijke kind. Het proces kan diepgaand en soms uitdagend zijn, maar het kan leiden tot een dieper begrip met jezelf. Hoewel het werken met je innerlijke kind intense emoties kan oproepen, is het een waardevol pad naar heling en groei. Het vraagt om zelfliefde, geduld en compassie met onszelf terwijl we de pijnlijke delen van ons verleden onder ogen zien. Door dit proces kun je meer vreugde, veerkracht en vervulling ervaren in ons huidige leven.

 

De Helende Kracht van Spelen

Spelen, een natuurlijke en intrinsieke activiteit die eigen is aan kinderen, heeft een verbazingwekkende kracht om het innerlijke kind te helen. De connectie tussen spelen en het helen van emotionele wonden uit het verleden is vaak onderschat. Laten we duiken in de wonderbaarlijke relatie tussen spelen en het genezen van het innerlijke kind. Als volwassenen verliezen velen van ons geleidelijk het vermogen om vrijelijk te spelen. Toch kan het terugvinden van die speelse geest een cruciale rol spelen bij het helen van onze innerlijke kinderen. Spelen biedt een veilige ruimte waarin je je kan laten gaan, je verbeelding kunt verkennen en emotionele spanning kunt loslaten die je mogelijk heeft vastgehouden sinds je kindertijd. Wanneer je speelt geef je jezelf toestemming om contact te maken met dat deel van jezelf dat verlangt naar vreugde, spontaniteit en vrijheid. Dit stelt je in staat om je emotionele blokkades te omzeilen en rechtstreeks in verbinding te maken met je innerlijke kind. De kunst is om speelse elementen te integreren in je dagelijkse routines. Of het nu gaat om het toevoegen van een vleugje speelsheid aan het werk, het verkennen van nieuwe hobby's, of simpelweg tijd vrijmaken voor plezierige activiteiten, het herontdekken van spelen kan een krachtige stap zijn in de richting van het helen van je innerlijke kind.

 

Chakra's beter begrijpen

Innerlijke kindheling in combinatie met chakra's, overlevingsstrategieën en het claimen van persoonlijke rechten tijdens ontwikkeling is een boeiend onderwerp. Chakra's zijn energiecentra in ons lichaam die verbonden zijn met verschillende aspecten van ons fysieke, emotionele en mentale welzijn. Er zijn zeven belangrijke chakra's die langs de wervelkolom lopen, vanaf de basis tot aan de kruin van het hoofd. Elk chakra heeft zijn eigen unieke eigenschappen en correspondeert met specifieke aspecten van ons leven. Door het verkennen van de verbinding tussen de chakra's en de ontwikkeling van het innerlijke kind, kunnen we de impact van trauma's op vroege leeftijd begrijpen en hoe dit onze overlevingsstrategieën heeft gevormd. Het proces van heling omvat vaak het herstellen van geblokkeerde energie van de chakra's, wat kan helpen bij het vrijmaken van emotionele blokkades. Bovendien gaat het opeisen van je rechten in je ontwikkeling hand in hand met het helen van je innerlijke kind; het betekent het erkennen van onze behoeften, grenzen en het herwinnen van eigenwaarde en zelfliefde. Deze verbindingen kunnen diepgaande inzichten bieden voor persoonlijke groei en genezing.

  1.  Basischakra (Muladhara) - gronding, veiligheid, overleving.
  2. Sacraal chakra (Svadhisthana) - creativiteit, emoties, genot.
  3. Zonnevlechtchakra (Manipura) - wilskracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen.
  4. Hartchakra (Anahata) - liefde, mededogen, vergeving.
  5. Keelchakra (Vishuddha) - communicatie, expressie, waarheid.
  6. Derde oog chakra (Ajna) - intuïtie, inzicht, verbeeldingskracht.
  7. Kruinchakra (Sahasrara) - spiritueel bewustzijn, eenheid, verlichting.

Rebirthing Your Innerchild Workshops

De 'Rebirthing Your Innerchild' workshop van Helen Purperhart is ontworpen om je op een transformerende reis te brengen naar het herontdekken, omarmen en helen van je innerlijke kind. Door een combinatie van verschillende innerchildtechnieken, zul je een dieper begrip ontwikkelen van jezelf en de verbinding met je jeugdige zelf herstellen. Door je eigen emoties, valkuilen en kwaliteiten te herkennen en erkennen, werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en vergroot je ook nog eens je professionaliteit als docent en coach.
Wat kun je verwachten in de workshop?

In deze workshop staat helen door spelen centraal. De reis van zelfontdekking begint door middel van innerlijke en expressieve dans. Door tijdens het vrije bewegen verbinding te maken met onderdrukte emoties, die vaak verbonden zijn met je innerlijke kind laat je jouw energie stromen waardoor blokkades losgelaten kunnen worden.  Via geleide meditaties breng je harmonie en balans in je innerlijke wereld. Door je diepste gevoelens en herinneringen te verkennen biedt je ruimte voor vergeving, compassie en genezing. Via creatieve uitingen zoals tekenen, schilderen of schrijven, zul je je innerlijke kind de kans geven om zich vrij uit te drukken. Dit proces helpt bij het verwerken van emoties en het vinden van nieuwe perspectieven op je levenservaringen. Tot slot ervaar je heling door ademwerk en energetische transmissie en activatie die je helpt in jouw proces. Deze technieken ondersteunen het loslaten van oude patronen en helpen bij het herstellen van je innerlijke balans. Door deze technieken kan geblokkeerde energie spelenderwijs worden vrijgemaakt en worden doorgegeven aan gebieden die heling nodig hebben. Naast het verdriet of gemis dat je kunt ervaren, geeft de workshop ook heel veel vreugde en plezier. Het leven draait om een balans daarvan.

* Volg de workshop live in Leerdam op 24/3/2024     

* Volg de workshop online (50% korting met code: HELEN)

* Volg de combinatie live/online opleiding start op 10/2/2024   

11 speeltips voor grote mensen

De speeltips helpen je om op een speelse manier contact te maken met je innerlijk kind. Het speelse innerlijk kind is een deel in jou dat onbevangen, puur, nieuwsgierig en authentiek is.  Wanneer? Kies een speeltip wanneer je los wilt komen van je dagelijkse beslommeringen. De speeltips geven plezier en laten je de verwondering van het kind ervaren. Je kunt de vreugde vergroten door de speeltips samen te doen met je partner, vriend, vriendin of collega

KLIK HIER OM DE SPEELTIPS TE ONTVANGEN!

Helen door Spelen podcast

In de 'Helen door spelen podcasts gaat Helen Purperhart in gesprek met volwassenen over hun kindertijd. Je wordt meegenomen in de wereld waar het innerlijk kind de hoofdrol speelt. De thema’s die voorbij komen gaan over spelen, lastige emoties, missie en visie, de toekomst en wat je wilt uitdragen in de wereld. Het is een podcast waarin we inspireren om te leren, helen door te spelen, zodat je kunt groeien en bloeien. Klik hier om naar de podcast te gaan.

Lees ook de innerlijk kind blogs

Over de schrijver
Helen Purperhart is graag op een vernieuwende manier bezig met het vak vanuit een praktische en speelse insteek. Ze schrijft er boeken over en maak spelkaarten die thuis, op school en in een yogapraktijk gebruikt kunnen worden. Vanuit haar eigen kijk op het leven en de ervaringen die ze heeft opgedaan, heeft ze haar eigen methode ontwikkeld die de basis vormt van de opleidingen die zij verzorgt aan de Kinderyoga Academie. Als leraar stimuleert ze mensen om hun kracht meer ruimte te geven, zodat ze zichzelf durven te zijn en weer gaan geloven in hun wensen. Helen vindt het leuk om grote en kleine mensen te inspireren om hun eigen wijze levenspad te bewandelen om een gelukkig mens te worden. Een woord dat goed bij haar past is: UBUNTU (eenheid). Als je Ubuntu voelt, dan ben je in staat om jezelf in anderen te zien en je niet bedreigd te voelen door wat anderen kunnen omdat je weet dat je verbonden bent met alles en iedereen.
Reactie plaatsen

De nieuwste blog en inspiratie ontvangen?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us