Gratis een opleiding volgen met STAP-budget

Vanwege de zomervakantie ontvang je na het invullen van je gegevens hieronder na 8 augustus je stap-bewijs!

Meld je vrijblijvend aan voor een stap-scholing

Onze geselecteerde opleidingen komen in aanmerking voor het Stap-Budget.  Met het STAP-budget  ligt er  € 1.000,- subsidie voor je klaar om te investeren in jouw passie, persoonlijke ontwikkeling en groei. Doe alvast een voorinschrijving en geef aan welk opleidingspakket je wilt en wanneer je wil starten. 


Met het stapbewijs dat je  van ons ontvangt kun je op 1 september om 10.00 uur STAP-budget aanvragen bij  het UWV. Op het moment dat jouw aanvraag is goedgekeurd wordt het STAP-budget direct aan ons overgemaakt. Je hoeft dus niets voor te schieten. Wij laten jou weten dat je aanmelding definitief is en  je kunt starten met je opleiding. Supertof toch?


STAP-SCHOLINGSAANBOD

Vraag je STAP-bewijs aan

DE AANVRAAGRONDE VOOR ONZE OPLEIDINGEN START OVER

01-09-2022
Start om 10.00
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

STAP-stappenplan

Kies scholing

Bekijk ons  stap- scholingsaanbod en kies een opleiding die bij jou past. Op 1 september vanaf 10.00 uur kun je bij het UWV STAP-subsidie aanvragen voor onze opleidingen.  Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldbewijs nodig. 

Vooraanmelding

Doe alvast een voorinschrijving  en geef aan welke scholing je wilt volgen en wanneer je wilt starten. Ruim voor start van de aanvraagronde ontvang je van ons een STAP-bewijs die je op kunt uploaden in het STAP-portaal. Let op: wij doen pas mee vanaf de derde aanvraagronde die start op 1 juli.

Aanvragen

Bij het aanvragen van STAP-budget heb je een DigiD nodig. Na aanmelding word je subsidieaanvraag  in werking gezet. Het is belangrijk dat je aanvraag voor het STAP-budget bij UWV in het juiste aanvraagtijdvak gebeurt. 

Goedkeuring

Het UWV heeft max. 4 weken om je te laten weten of je STAP-subsidie hebt gekregen. Je ontvang van het UWV bericht of je de cursus mag volgen. Zodra jouw subsidie is goedgekeurd en wij het geld hebben ontvangen is je inschrijving definitief. 

Starten

Na goedkeuring van je subsidie ontvang je van ons bericht dat je kunt starten met je opleiding. De startdatum van de scholing moet minimaal 4 weken na je subsidieaanvraag en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak vallen. 

Bewijs van deelname

Na het verstrijken van de einddatum van je opleiding verstrekt de Kinderyoga academie een bewijs van deelname aan UWV. Na het afronden van de opleiding met een eindopdracht ontvang je een certificaat en vermelding in het kinderyoga register.
                   

Ontdek meer over STAP-budget

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal € 1000,- die je kunt aanvragen voor het volgen van scholing en ontwikkeling. Het is een initiatief van het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

Voor wie is het STAP-budget?

De STAP-subsidie is voor werkenden (werknemers, ondernemers en zzp’ers) en werkzoekenden die zich willen ontwikkelen om zo goed inzetbaar te blijven op de markt. Het STAP-budget kan ook worden ingezet voor bijscholing of omscholing.

Wat is het stap-aanmeldingsbewijs?

Een STAP-aanmeldingsbewijs is een pdf die je van ons ontvangt nadat je je hebt ingeschreven voor een opleiding. Het STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig om STAP-budget aan te vragen. Op het STAP-aanmeldingsbewijs staat o.a. een inschrijfnummer en de einddatum van de opleiding. Let erop dat de startdatum van de scholing minimaal 4 weken na je subsidieaanvraag en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak valt.

Wat zijn de STAP-voorwaarden?

• Je bent minimaal 18 jaar of nog niet met pensioen;
• Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt geen werk;
• Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen;
• Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd;
• Je hebt dit jaar nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen.

Hoe vraag je het STAP-budget aan?

Je kunt bij ons een voorinschrijving doen en het STAP-aanmeldingsbewijs aanvragen en de aanvraag doen bij het UWV via het STAP-portaal. Je logt hiervoor in met je DigiD en upload je STAP-bewijs (PDF). Je selecteert de gewenste scholingsactiviteit uit het STAP-scholingsregister. Hiervoor krijg je een aantal zoekfilters aangeboden om de juiste keuze te maken.

Let op: de keuze van scholing moet 1-op-1 overeenkomen met een aantal gegevens op het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit geldt specifiek voor het Opleiders Id en Scholings Id.
Locatie, startdatum en subsidiebedrag mogen afwijken t.o.v. de gegevens in het STAP-scholingsregister.

Hoe lang duurt het beoordelen van je aanvraag?

Het UWV heeft ongeveer 4 weken nodig om jouw aanvraag te beoordelen. Je mag maximaal 3 maanden na afloop van een aanvraagtijdvak starten met je opleiding.

Wat als je het STAP-budget niet toegekend krijgt?

Heb je het STAP-budget niet toegekend gekregen? Een afwijzing kan een aantal redenen hebben:

1. Je voldoet niet aan de STAP-budget voorwaarden;
2. Je scholing start niet binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je het STAP-budget hebt aangevraagd;
3. Het budget in het desbetreffende tijdvak is op.

Let op: alleen jij wordt geïnformeerd over het feit dat het STAP-budget niet wordt toegekend. Neem contact op met de opleider om de opleider op de hoogte te stellen.

Je mag het in het volgende tijdvak gewoon nog een keer proberen, vraag dan wel een nieuw STAP-aanmeldingsbewijs bij de Kinderyoga Academie aan. Het jaarlijkse STAP-budget is namelijk verdeeld over 5 aanvraagtijdvakken om er voor te zorgen dat de subsidie pot niet in een keer op is. Je oude inschrijving vervalt automatisch waardoor je geen enkel risico loopt. Klik hier voor een overzicht van de aanvraagmogelijkheden.

Wat als de opleiding niet wordt afgemaakt?

Houd er rekening mee dat UWV van je verwacht dat je tenminste 80% van de opleiding of nascholing ook echt volgt.

Wanneer is mijn inschrijving definitief?

Je inschrijving is definitief wanneer je aanmelding bij het UWV is goedgekeurd en wij het STAP-bugdet hebben ontvangen. Op dat moment ben je zeker van je opleidingsplek. Tot die tijd sta je op een wachtlijst.

Kun je annuleren nadat STAP-budget is goedgekeurd?

Als een opleiding/nascholing volgt met het STAP-budget en deze annulering uiterlijk 14 dagen voor de startdatum plaatsvindt betalen wij de subsidie terug aan UWV. Als je vervolgens een andere STAP-opleiding kiest, zal je een nieuwe STAP-budget aanvraag bij UWV moeten doen. Je betaald dan 20% annuleringskosten over het totale cursusgeld. Zie ook algemene voorwaarden.

Is het STAP-budget ook voor Belgische cursisten?

Als je een band met de Nederlandse arbeidsmarkt hebt en voor ten minste 6 maanden in Nederland verzekerd bent voor de volksverzekeringen kun je in aanmerking komen voor het STAP-budget.