STAP-budget scholing bij de Kinderyoga Academie
03 maart 2022 

STAP-budget scholing bij de Kinderyoga Academie

Een afgeronde opleiding kan je veel opleveren, maar eerst is het vooral een investering in tijd én in geld. Gelukkig zijn er subsidies om de kosten van je opleiding geheel vergoeden. Voor werkenden en werkzoekenden is er het STAP-budget. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Je kan maximaal €1.000 aanvragen voor scholing. Voor de subsidie is jaarlijks €218 miljoen beschikbaar. Je kunt op 6 momenten verdeeld over een kalenderjaar STAP-budget aanvragen.  Dat betekent dat er € 1.000,- STAP-budget voor je klaar ligt om te investeren in jouw passie, persoonlijke ontwikkeling en groei. Omdat het een subsidieregeling is hoef je het ontvangen bedrag niet terug te betalen. Het STAP-budget wordt uitgevoerd door het ministerie van SZW, UWV, DUO i.s.m. erkende opleiders. Alleen erkende opleidingen die in het scholingsregister worden opgenomen in het STAP-scholingsregister.


STAP-scholingsaanbod Kinderyoga Academie

Wij hebben een speciaal scholingsaanbod geselecteerd dat bekostigd kan worden met Stap-Budget. Je kunt alvast vrijblijvend een voorinschrijving doen en aangeven welke opleiding je wilt volgen en wanneer je wilt starten. We laten je dan weten wanneer je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs ontvangt en je STAP-subsidie kunt aanvragen. Op het moment dat jouw aanvraag is goedgekeurd wordt het STAP-budget direct aan ons overgemaakt. Je hoeft dus niets voor te schieten en volgt helemaal gratis de opleiding.

Online kinderyoga oriëntatie cursus

Vraag je STAP-bewijs aan!

Zorg ervoor dat de gegevens die je invult hetzelfde zijn als die op je ID-bewijs!

Subsidie voor scholen en leerkrachten

Er is ook een speciale NPO subsidie voor scholen om leervertragingen in te halen die zijn ontstaan door de Corona pandemie. Om het onderwijs te verbeteren is er een grote pot geld beschikbaar voor scholen. Met deze NPO-gelden  (Nationaal Programma Onderwijs) kunnen onderwijsinstellingen de investeren in de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van leerlingen, en in het inhalen van coronavertragingen. Het is belangrijk dat scholen keuzes maken die effect hebben op lange termijn. En dat is wat kinderyoga teweeg brengt bij kinderen.  Het geven van yoga helpt kinderen en tieners namelijk bij het vergroten van hun bewustzijn en beter leren focussen past het heel goed binnen de doelstelling van NPO

Positieve effecten van kinderyoga

Voordat je naar je directeur of leidinggevende gaat is het goed om een motivatie uit te werken waarom jij vindt dat kinderyoga goed is om de achterstanden van kinderen weg te werken. Je kunt de tekst hieronder gebruiken voor je motivatie:

Kinderen zijn veel bezig in hun hoofd, denken veel na, proberen verbanden te leggen, waardoor hun hoofd regelmatig ‘volraakt’. Op het gebied van bewegen en ontwikkelen zijn er bij leerlingen serieuze achterstanden merkbaar. Door in te zetten op bewegen en ontspannen met behulp van yoga kunnen leerlingen zich op een sportieve en positieve wijze ontladen, zodat er weer ruimte vrijkomt om te leren. Bovendien versterkt bewegen het rendement van de leertijd, socialiseert en ontwikkelt motorische vaardigheden. Hersenen maken door beweging extra cellen aan, waardoor leerstof sneller wordt opgenomen. De NPO subsidie sluit daar met specifieke interventies op aan. Als leerkracht lever je dus een bijdrage aan de algehele welzijn van kinderen. Hieronder zijn een aantal positieve effecten van kinderyoga voor je op een rijtje gezet. 

 • Ontwikkelt flexibiliteit, balans en kracht.
 • Bevordert de samenwerking tussen linker- en rechterhersenhelft.
 • Vergroot focus en concentratie.
 • Biedt innerlijke rust, harmonie en ontspanning.
 • Ontwikkelt zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en lichaamsbesef.
 • Versterkt het positief denken en verbeeldingskracht.
 • Ontwikkelt fantasie, originaliteit en creativiteit.

Voordelen van yoga in de klas

 • Kinderen krijgen gedurende de schooldag een moment voor zichzelf.
 • Kinderen ervaren minder de prikkels om zich heen die hen onrustig kunnen maken.
 • Kinderen hebben meer respect voor elkaar waardoor de sfeer positief beïnvloed wordt in de klas.
 • Kinderen krijgen een betere concentratie wat zorgt voor betere prestaties.
 • Kinderen leren zichzelf te waarderen om wie ze zijn, hun eigen kwaliteiten te ontdekken.
 • Kinderen ontwikkelen sociaal emotionele vaardigheden.

Neem contact met ons op

Heb je alle informatie doorgelezen en heb je toch nog een vraag? Neem dan contact op. Veel succes met je aanvraag!Over de schrijver
Helen Purperhart is graag op een vernieuwende manier bezig met het vak vanuit een praktische en speelse insteek. Ze schrijft er boeken over en maak spelkaarten die thuis, op school en in een yogapraktijk gebruikt kunnen worden. Vanuit haar eigen kijk op het leven en de ervaringen die ze heeft opgedaan, heeft ze haar eigen methode ontwikkeld die de basis vormt van de opleidingen die zij verzorgt aan de Kinderyoga Academie. Als leraar stimuleert ze mensen om hun kracht meer ruimte te geven, zodat ze zichzelf durven te zijn en weer gaan geloven in hun wensen. Helen vindt het leuk om grote en kleine mensen te inspireren om hun eigen wijze levenspad te bewandelen om een gelukkig mens te worden. Een woord dat goed bij haar past is: UBUNTU (eenheid). Als je Ubuntu voelt, dan ben je in staat om jezelf in anderen te zien en je niet bedreigd te voelen door wat anderen kunnen omdat je weet dat je verbonden bent met alles en iedereen.
Reactie plaatsen

Volg gratis een scholing met STAP-budget

Onze geselecteerde opleidingen komen in aanmerking voor het Stap-Budget.  Met het STAP-budget  ligt er  € 1.000,- subsidie voor je klaar om te investeren in jouw passie, persoonlijke ontwikkeling en groei. Doe alvast een voorinschrijving en geef aan welk opleidingspakket je wilt en wanneer je wil starten.

De nieuwste blog ontvangen?

Meld je aan op onze lijst. 

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us