Voel jij je oud? Spelen houd je jong!
22 juli 2021 

Voel jij je oud? Spelen houd je jong!

Als je vraagt wat er bij kinderen hoort, dan is het woord spelen vaak het eerste dat wordt geroepen. Spelen heeft geen doel, je hoeft er niets mee te bereiken. Het gaat puur om plezier en daardoor ben je volledig in het moment. Dat is wat spelen zo fijn maakt. Wanneer je speelt vliegt namelijk de tijd en worden al je gedachten erdoor opgeslokt. Spelen stimuleert nieuwsgierigheid en daarmee ook creativiteit. En je doet het altijd vrijwillig, omdat je het leuk vindt en kunt er elk moment weer mee stoppen. Er zit dus nooit een 'moeten' of druk achter spelen.  Spelen helpt kinderen bij het loslaten van problemen omdat ze in het spel onderzoeken, hun grenzen verleggen en ontdekken.

Spelen = Helen

Spelen klinkt zo gemakkelijk. Toch staat het op de een of andere manier vaak ver onderaan de to-do-lijst van volwassenen. Die laten vaak hun verplichtingen, werk en taken voorgaan. Toch zou het boven aan je to-do-lijst moeten staan. Want door te spelen komt je geest tot rust waardoor je meer ontspanning en plezier in je leven ervaart. Tijdens het spelen is er namelijk minder ruimte voor piekeren, beredeneren, zorgen maken of andere drukte die je vaak in je hoofd hebt. Dus ik zou zeggen spelen maar…..want spelen is namelijk de sleutel tot heelwording van trauma's uit je kindertijd.

Speeltips voor grote mensen

De 11 speeltips helpen je om op een speelse manier contact te maken met je innerlijk kind. Het speelse innerlijk kind is een deel in jou dat onbevangen, puur, nieuwsgierig en authentiek is. De speeltips helpen je om los te komen van je dagelijkse beslommeringen, geven plezier en laten je de verwondering van het kind ervaren. 


KLIK HIER OM DE SPEELTIPS TE ONTVANGEN!


Meer weten over innerlijke kinderen?

In de online innerchild cursus krijg je inzicht in jouw emotionele behoeftes, het ontstaan van trauma's, kindconclusies, overtuigingen en gedrag en leer je hoe je je kinderwonden op een speelse manier kunt helen. Meld je aan op innerchildyoga.nl.


Over de schrijver
Helen Purperhart is graag op een vernieuwende manier bezig met het vak vanuit een praktische en speelse insteek. Ze schrijft er boeken over en maak spelkaarten die thuis, op school en in een yogapraktijk gebruikt kunnen worden. Vanuit haar eigen kijk op het leven en de ervaringen die ze heeft opgedaan, heeft ze haar eigen methode ontwikkeld die de basis vormt van de opleidingen die zij verzorgt aan de Kinderyoga Academie. Als leraar stimuleert ze mensen om hun kracht meer ruimte te geven, zodat ze zichzelf durven te zijn en weer gaan geloven in hun wensen. Helen vindt het leuk om grote en kleine mensen te inspireren om hun eigen wijze levenspad te bewandelen om een gelukkig mens te worden. Een woord dat goed bij haar past is: UBUNTU (eenheid). Als je Ubuntu voelt, dan ben je in staat om jezelf in anderen te zien en je niet bedreigd te voelen door wat anderen kunnen omdat je weet dat je verbonden bent met alles en iedereen.
Reactie plaatsen
Onze geselecteerde opleidingen komen in aanmerking voor het Stap-Budget.  Met het STAP-budget  ligt er  € 1.000,- subsidie voor je klaar om te investeren in jouw passie, persoonlijke ontwikkeling en groei. Doe alvast een voorinschrijving en geef aan welk opleidingspakket je wilt en wanneer je wil starten.

De nieuwste blog ontvangen?

Meld je aan op onze lijst. 

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us