Creatieve kindercoach opleiding

Creatieve kindercoach opleiding

Over de opleiding

Wil je leren om op een creatieve en kunstzinnige manier kinderen en hun ouders te begeleiden? In deze beroepsopleiding ga je kunstzinnig aan de slag met een scala aan creatieve tools die direct toepasbaar zijn in de praktijk. De theoretische basis krijg je aangeboden in de online lesomgeving, zodat je op je eigen tempo in de leerstof kunt duiken.  De opleiding wordt gegeven door Marion van der Laarse van het Maanatelier.

Ik doe mee

Lesdata en locatie

2 sep 2024   Zoom start 10-12.30 uur

16 sep           Lesdag 1 10-16 uur

30 sep           Lesdag 2 10-16 uur

14 okt           Lesdag 3 10-16 uur

11 nov          Lesdag 4 10-16 uur

9 dec             Zoom Q&A 10-11 uur

6 jan 2025    Zoom Q&A 10-11 uur

3 feb             Zoom afsluiting 10-12.30 uur


Locatie: Het Maanatelier, Wynserdyk 39, 8734 GE Easterein
Docent: Marion van der Laarse

Wat leer je?

Wat krijg je?

  • Ondersteuning via de online community.
  • Download pdf lesreader.
  • Persoonlijke feedback op je opdrachten.
  • Creatief kindercoach certificaat.
  • Vermelding in het ons register.

Wat is creatieve kindercoaching?

Marion van der Laarse houdt van creativiteit! Ze geloof in creativiteit!! Ze ervaart dagelijks de kracht van creativiteit, bij haarzelf en bij anderen. Haar specialiteit bij de Kinderyoga Academie is het geven van de creatieve kindercoach opleiding. Creativiteit is een krachtig middel dat heling, verbinding en inzicht brengt, maar ook ontspanning, flow en plezier. Het is haar missie om mensen verder te helpen in hun ontwikkeling en (weer) in beweging te brengen met behulp van creativiteit. Kunstzinnige materialen zoals kleurpotlood, krijt, verf en klei voegen zowel luchtigheid als diepgang toe aan je werk als kindercoach. Maar hoe werkt dat dan? Op wat voor manier is het dan helpend om kunstzinnig aan de slag te gaan?

Wat cursisten zeggen

Plezier

Daphne

De opleiding is weliswaar kort, maar zeer krachtig! Gecomprimeerd. Heel helder gestructureerd, veelzijdig, superfijn om in het prachtige atelier fysiek samen te zijn en ook deels vanuit eigen huis te werken met een goede reader en veel boekentips. De afwisseling tussen online en daar zijn vond ik heel prettig omdat ik van ver kwam en het was slim gedaan qua tijdsindeling.

Plezier

Renske

Ik heb de opleiding ervaren als een prachtig cadeau voor mezelf. Veel over mezelf geleerd en veel van anderen geleerd. Met name veel geleerd van Marion naar wie ik uren zou kunnen luisteren.  Waar ik graag als een vlieg op de muur in haar atelier zou willen zijn. Ik heb alles als heel prettig ervaren en ervaar een blije “vibe “.  Nu kan ik dit cadeau uitpakken en deen met de wereld.
Plezier

Estee

De opleiding bij Marjon heb ik als erg leerzaam, positief, inspirerend en kracht-gevend ervaren. De combinatie van theorie en het verwerken ervan in de praktijkopdrachten heeft ervoor gezorgd dat ik meteen de opdrachten en theorie begreep. De theorie was op een toegankelijke en menselijke manier geschreven waardoor het voor iedereen toepasbaar was en waardoor iedereen het begreep.

Plezier
Magdalena
Ik heb de opleiding creatieve kindercoaching ervaren als verrijkend en inspirerend. Toen ik aan de opleiding begon had ik niet kunnen bedenken dat ik er zo veel van zou leren en dat het mij zo diep zou raken. De opleiding was inhoudelijk heel goed opgezet. De aangeboden theorie sloot perfect aan op de praktijkdagen waardoor alle kennis dat vergaard is ook meteen ook toegepast en gevoeld kon worden. Het vormgeven van een oefentraject hielp om het geleerde toe te passen en te integreren. De kennisoverdracht en praktijkbegeleiding door Marion vond plaats in een veilige omgeving en op een zeer professionele manier.

Ben je nog niet zeker of de opleiding iets voor je is?

Volg dan de gratis online oriëntatie cursus in de kinderyoga club en ontdek of de opleiding bij jou past. Je dient dan wel eerst in te loggen in de kinderyoga club.