Over Marion van der Laarse

Sinds 2010 werk ik vanuit mijn eigen Atelierpraktijk, waar ik hulpverlenen combineer met creativiteit. Opgeleid tot orthopedagoog, had ik de jaren daarvoor gewerkt in de jeugdzorg, waar ik me steeds meer was gaan afvragen of praten met cliënten nou werkelijk de beste manier was om hulp te verlenen. Ik had het gevoel dat we vaak en langdurig met veel woorden om de hete brei heen draaiden, zonder echt tot de kern te komen. Zo ontstond mijn wens om te gaan werken met behulp van kunstzinnige materialen en technieken. 

Inmiddels werk ik alweer 10 jaar als kunstzinnig counselor, creatief coach en docent vanuit mijn Atelierpraktijk binnen een creatieve broedplaats in het hartje van Almere. Bij mij kom je tekenen, schilderen en boetseren over je ervaringen, zorgen en problemen. Natuurlijk wordt er ook gesproken maar juist in het doen en ervaren zit de grootste leerschool en spiegel. Voor veel kinderen is praten lastig en dan is het gewoon makkelijker en fijner om te tekenen, schilderen of boetseren over wat je dwars zit. 

Zo brengen mijn cliënten dat wat speelt letterlijk in beeld. Bovendien, door te werken met creativiteit, kunnen we makkelijker contact maken met de meer onbewuste processen die meespelen. Deze worden ook heel inzichtelijk gemaakt door de werkstukken die ontstaan. Het is steeds weer mooi en verrassend wat er allemaal zichtbaar wordt en in beweging komt door te werken met creativiteit!

Om deze geweldige manier van werken door te geven, ben ik trainingen gaan ontwikkelen voor zowel starters als gevorderden. Ik geef verschillende trainingen per jaar in mijn atelier en verzorg daarnaast met veel plezier een aantal creatieve modules bij de Kinderyoga Academie. Samen met Helen schreef ik het boek ‘Spelend Kinderen Coachen’, waar je veel creatieve en lichaamsgerichte inspiratie kunt vinden voor je werk met kinderen.

Check mijn website voor meer informatie over mijn werk en werkwijze: www.kunstzinnige-counseling-almere.nl