‘Je dromen achterna gaan..’ hoe romantisch klinkt dat?!
03 januari 2021 

‘Je dromen achterna gaan..’ hoe romantisch klinkt dat?!

door: Nynke Bos

Je dromen achterna gaan klinkt romantisch.  En dat is het natuurlijk ook. Niets is mooier dan weten wat je wilt en er helemaal voor gaan; van de gebaande paden af en je dromen waarmaken. Wellicht wil je iets betekenen voor anderen, of in ieder geval zin geven aan je eigen leven. Waarom blijft het bij zoveel mensen dan bij dromen? Herken je deze uitspraken? Ooit zal ik.. eigenlijk wil ik.. als ik de loterij win kan ik.. als ik met pensioen ben ga ik..De waarheid is, dat dromen achterna gaan behoorlijk hard werken is. Het brengt bovendien allerlei risico’s met zich mee. En droom omzetten in een concreet actieplan betekent dat keuzes gemaakt moeten worden; ja zeggen tegen je droom is vaak nee zeggen tegen (een deel van) je huidige pad. Zeg je zomaar je baan op om een yogastudio te starten? Verkoop je je huis en zwaai je je familie en vrienden uit om in het buitenland te gaan wonen? Ik had ook een droom. Ooit wilde ik langere tijd in Azië wonen. Ik wilde er thuis zijn, mensen leren kennen, werken. Kortom; leven, er niet alleen op vakantie of op doorreis zijn. Maar ja, een vaste baan, een koophuis, twee jonge kinderen en een derde op komst; is dit het goede moment?

Het goede moment is wanneer jij er klaar voor bent, niet wanneer alle omstandigheden ideaal zijn

In die tijd volgde ik een hele fijne yogacursus. Iedere week voelde ik op het matje wat ik echt wilde. Hoe onlogisch de omstandigheden misschien waren, dit was het moment om in actie te komen! En ja, een half jaar stonden we met drie kindjes en ieder een backpack op Schiphol. Klaar om een jaar in Azië te wonen en te werken op een lokale school met internationaal tintje. Een school waar we thuis waren, een school waar de leerlingen -inclusief onze eigen kinderen- dagelijks yoga- en meditatieles kregen.

Een stap naar je droom brengt een positieve beweging

Na het jaar in Azië maakte ik plannen voor de toekomst. Met het opzeggen van mijn baan was mijn agenda spannend leeg geworden. Googelend stuitte ik per toeval op het bestaan van kinderyoga. Vreemd genoeg was het nooit eerder in mij opgekomen om mijn achtergrond als leerkracht in het Speciaal Onderwijs en mijn liefde voor yoga te combineren. Alles viel op zijn plek! Een van de bijzonderste plekken waar ik lesgaf terwijl ik mijn praktijk opstartte, is in Thailand bij de  Thai Child Development Foundation. Een plek waar ik al jaren kom voor vrijwilligerswerk en vakantie. Een droomplek, gecreëerd door twee Nederlandse vrouwen die op hun beurt hun droom achterna zijn gegaan. Verborgen in de jungle in het zuiden van het land staat een school voor kinderen met Special Needs. Kinderen die zonder deze school thuis zouden zitten. Nu worden deze kinderen dagelijks opgehaald met de schoolbus en leren ze naast yoga en meditatie alles wat binnen hun mogelijkheden ligt om voor zichzelf te zorgen. Deze school wordt oa gefinancierd door de logeer-bungalows op hetzelfde terrein. Hier kun je zowel van een relax-, actieve- en familievakantie genieten, ook worden hier door docenten van over de hele wereld yoga-retreats georganiseerd.

Avontuurlijke kinderyoga opleiding in de jungle

Zo geeft Helen Purperhart bij  Eco Logic al een aantal jaar haar opleiding tot docent kinderyoga, een bijzondere ervaring gegarandeerd! Een deelnemer van het eerste uur is Ilse Hartmann. In december 2011 maakte ook zij een droomreis naar Thailand. Ze volgde daar de opleiding tot kinderyoga docent en verbleef in het adembenemende resort van Eco Logic dat zich bevindt in een groen en waterrijk gebied op een berg. ‘In het dal vormden verschillende gebouwtjes een mini-dorp waar toen vrijwilligers uit allerlei landen werkten. Met hen aten, dansten en lachten we en in de avond maakten we samen muziek. Het was een grote warme familie.’ Op deze plek worden ook Thaise lokale kinderen opgevangen, die daar extra steun krijgen vanwege hun fysieke of mentale achterstand. Aan hen en aan kinderen van andere scholen worden tijdens de opleiding yogalesjes gegeven. ‘Ook al spraken we elkaars taal niet, we begrepen elkaar zonder woorden en hadden samen plezier. Dat was een bijzondere ervaring. Tegelijk konden we zelf even kind zijn.’

Van 16 t/m 24 oktober 2021 verzorgt Helen voor de 6e keer een kinderyoga opleiding in samenwerking met de Stichting Thai Child Development in Thailand. Klik hier voor meer informatie.

Nieuwjaarsgedachten

Hoe mooi is het om het jaar te starten met positieve nieuwjaarsgedachten.  Onderstaande helpen je bij het waarmaken van jouw droomwens:

  • Wat zijn jouw dromen?
  • Wanneer voel je het beste of je op het juiste pad zit?
  • Welke stap kun je nu zetten om (meer) richting je droom te gaan leven?
  • Hoe help jij anderen, bijvoorbeeld kinderen in je yogales of coaching setting, om bij zichzelf te komen/blijven?
  • Wie zou je een yogagroet willen sturen, zo aan het begin van het nieuwe jaar?

 

Yo-ga je mee de wereld rond!

Met het schrijven van mijn tweede yogaboek: ‘Yo-ga mee de wereld rond!’ is weer een droom uitgekomen. Het boek neemt je mee in vier voorleesverhalen rond de wereld. De verhalen zijn zo te lezen dat je de yoga-oefeningen meteen mee kunt doen. Yo-ga mee de wereld rond! neemt je mee in vier voorleesverhalen naar de jungle in Azië, de woestijn in Egypte, de drukte van New York en de eilanden van Oceanië. De verhalen zijn zo te lezen dat je de yoga-oefeningen meteen mee kunt doen. Bestel het boek hier!

Enthousiast over de blog? Deel je deze blog op je Facebook page. Of plaats een foto op Instagram met #kinderyogaclub of laat hieronder je reactie achter.

Vertel hieronder wat jouw droom voor 2021 is?

De redactie van de artikelen en blogs op kinderyoga.com bestaat uit een groep van enthousiaste kinderyoga docenten. Samen schrijven ze artikelen voor de kinderyoga encyclopedie en interessante blogs.
Reactie plaatsen

De nieuwste blog en inspiratie ontvangen?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us