Avontuurlijke kinderyoga opleiding in de jungle!
23 september 2023 

Avontuurlijke kinderyoga opleiding in de jungle!

Helen Purperhart geeft al enkele jaren haar kinderyoga opleiding op een betoverende locatie te midden van de bergen in Phato, Zuid-Thailand. Onder haar eerste leerlingen bevond zich Ilse Hartmann, die in december 2011 haar droomreis naar Thailand maakte om daar de opleiding tot kinderyoga-docent te volgen. Ze verbleef in het adembenemende Eco Logic resort


In het dal bevonden zich diverse gebouwtjes van natuurlijke materialen die samen een klein dorp vormden, waar vrijwilligers van over de hele wereld hun bijdrage leverden. Ilse vond tijdens haar kinderyoga opleiding in Thailand inspiratie en kennis om haar eigen kinderyogalessen te ontwikkelen. Ze wil dezelfde verbondenheid met de natuur en rust die ze in Thailand ervoer, overbrengen in haar eigen lessen. Haar doel is om kinderen bewust te maken van de relatie tussen henzelf en hun omgeving, zonder oordeel. In deze serene sfeer komen kinderen meer in contact met zichzelf en krijgt hun verbeelding de vrijheid.


Wat deze locatie zo bijzonder maakt, is de perfecte harmonie tussen toerisme en steun aan de lokale gemeenschap. Hierdoor kreeg je als gast een levendige indruk van de activiteiten die door de Stichting Thai Child development werden ontplooid. Bij Ecologic worden tevens lokale Thaise kinderen opgevangen, die extra ondersteuning krijgen vanwege hun fysieke of mentale uitdagingen. 


Op 27 april 2024 begint Helen aan haar zesde reis naar Thailand om bij Ecologic de kinderyoga opleiding te geven. Zou je graag een week lang ondergedompeld willen worden in de wereld van kinderyoga op een betoverende plek in Thailand? Dan is deze erkende 95-urige RCYT opleiding absoluut iets voor jou! Tijdens de opleiding worden er yogalessen gegeven aan kinderen met lokale kinderen met special needs uit de buurt. "Zelfs als je elkaars taal niet spreekt, begrijp je elkaar zonder woorden en beleef je samen plezier. Dat is gegarandeerd een unieke ervaring." 


Tijdens je vrije uren bieden wij volop gelegenheid om te ontspannen en te genieten van culturele ervaringen. Je gaat op excursie naar prachtige warmwaterbronnen,  watervallen en maakt een avontuurlijke junglewandeling langs de rivier. 's Avonds brengt de stad Ranong je de mogelijkheid om de lokale cultuur te proeven. Wandel door de straten en de smaken van de Thaise keuken prikkelen je zintuigen.


Er zijn geen specifieke toelatingseisen om aan deze opleiding deel te nemen. Zelfs als je niet van plan bent om les te gaan geven aan kinderen, zal het een levensveranderend geschenk aan jezelf zijn.  Tijdens de kinderyoga opleiding treed je in contact met je innerlijke kind. Je beleeft verwondering, onbevangenheid en plezier zoals je dat als kind hebt ervaren. Na deze onvergetelijke ervaring verlaat je de Thaise jungle met een rugzak vol inspiratie en nieuwe kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. In je nieuwe roeping zul je met voldoening kinderen kunnen lesgeven en ze laten opbloeien door middel van yoga.


Alleen bij de Kinderyoga Academie –die tijdens deze unieke cursus samenwerkt met  Eco-Logic en de Stichting Thai Child Development- kunt je binnen slechts  een week een internationaal erkende, gecertificeerde opleiding afronden MET praktische ervaring in het lesgeven aan kinderen onder kundige begeleiding van een professional !


AANMELDEN OPLEIDING IN THAILAND

Over de schrijver
Helen Purperhart is graag op een vernieuwende manier bezig met het vak vanuit een praktische en speelse insteek. Ze schrijft er boeken over en maak spelkaarten die thuis, op school en in een yogapraktijk gebruikt kunnen worden. Vanuit haar eigen kijk op het leven en de ervaringen die ze heeft opgedaan, heeft ze haar eigen methode ontwikkeld die de basis vormt van de opleidingen die zij verzorgt aan de Kinderyoga Academie. Als leraar stimuleert ze mensen om hun kracht meer ruimte te geven, zodat ze zichzelf durven te zijn en weer gaan geloven in hun wensen. Helen vindt het leuk om grote en kleine mensen te inspireren om hun eigen wijze levenspad te bewandelen om een gelukkig mens te worden. Een woord dat goed bij haar past is: UBUNTU (eenheid). Als je Ubuntu voelt, dan ben je in staat om jezelf in anderen te zien en je niet bedreigd te voelen door wat anderen kunnen omdat je weet dat je verbonden bent met alles en iedereen.
Reactie plaatsen

De nieuwste blog en inspiratie ontvangen?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us