Goede voornemens voor het nieuw jaar maak je zo!
24 december 2022 

Goede voornemens voor het nieuw jaar maak je zo!

Een nieuw jaar is een goed begin voor goede voornemens. Het is leuk om samen op oudjaarsavond goede voornemen uit te spreken. We starten vaak vol goede moed met plannen en doelen. Maar wist je dat de meeste mensen na een half jaar hun dromen al laten varen? Vaak denken ze er wel de hele tijd aan, maar hebben geen idee hoe ze hun wensen werkelijkheid kunnen laten worden.  Hoe blijf je er in geloven en jezelf motiveren om de eerste stap te zetten en het ook daadwerkelijk vol te houden? Hoe geweldig zou het zijn als je handige trucjes hebt om die voornemens wél te laten uitkomen? Duik mee in deze blog en ontdek de 12 stappen naar het realiseren van jouw droomjaar. Het is als een magische routeplanner naar jouw ultieme doel!

1. Doe een wens

Een goede voornemen begint met het doen van een wens vanuit je hart, iets waar je naar verlangt. Je wilt iets heel graag hebben, zijn, doen, maken of laten. Als je goede voornemen vanuit je hart komt geeft dat je heel veel magische energie die je helpt om de volgende wensstappen te zetten.

Nadenkertjes

 • Wat is jouw goede voornemen?
 • Waarom past je goede voornemen bij jou?

TIP: Luister naar de meditatie van de wensput en laat jouw wens omhoog borrelen.

 

2. Zie het voor je

Als je een goed voornemen hebt gedaan die helemaal bij jou past, worden er al meteen beelden van gemaakt in je hoofd. In gedachten reis je als het ware naar de toekomst die jij wenst. Je zet al je zintuigen in om de beelden zo echt mogelijk te maken. Deze beelden geven je heel veel positieve energie, wat je helpt om er helemaal voor te gaan.

Nadenkertjes

 • Kun je jouw goede voornemen voor je zien?
 • Hoe ziet jouw toekomst eruit als je goede voornemen is uitgekomen?

TIP: luister naar de meditatie van de tijdmachine en neem een kijkje in je nieuwe toekomst waar jouw goede voornemen is uitgekomen.


3. Geloof dat het lukt

Je hebt een goede voornemen gedaan en erover gefantaseerd. Als je graag wilt dat het uitkomt, kun je maar beter geloven dat het ooit zal lukken. Door er in te geloven heb je in ieder geval meer kans op succes.

Nadenkertjes

 • Geloof je dat jouw goede voornemen uitkomt?
 • Hoe groot is het eerste stapje dat je wilt bereiken?

TIP: luister naar de meditatie van de geluksster en ontvang alle geluk van de wereld.


4. Vertel het door

Het is tijd om met jouw goede voornemen naar buiten te komen en hem te vertellen aan je beste vrienden en mensen die je vertrouwt. Dit kan best spannend zijn, want je goede voornemen is nog heel kwetsbaar.  Vertel je goede voornemen alleen aan anderen als je je zeker voelt en er ook echt in gelooft.

Nadenkertjes

 • Met wie kun je over je goede voornemen praten?
 • Wat ga je over je goede voornemen vertellen?

Luister naar de meditatie de beschermengel en vraag jouw beschermengel om de hulp die je graag zou willen.  


5. Onderzoek wat kan

Nadat je jouw goede voornemen de wereld in hebt geslingerd, ga je je weg vinden en uitzoeken wat er allemaal mogelijk is en wat je nodig hebt. Door op zoek te gaan naar dingen die je nog niet kent en nog nooit hebt gedaan leer je nieuwe dingen.

Nadenkertjes

 • Wat heb je nodig om je goede voornemen uit te laten komen?
 • Op welke manieren kun je je doel bereiken en met wie ga je samenwerken?

TIP: Luister naar de meditatie de landkaart en ga op zoek naar jouw schat.


6. Maak een plan

Alles wat je tot nu toe hebt ontdekt, ga je omzetten in een concreet plan. Uit alle mogelijkheden die je hebt onderzocht, komt jouw plan voort, met daarin alle dingen die gedaan moeten worden. Je plan zorgt ervoor dat je tijd vrij houdt om ermee aan de slag te gaan.

Nadenkertjes

 • Welke mogelijkheden heb je onderzocht?
 • Wat ben je van plan en wat heb je nodig om het uit te voeren?

TIP: Luister naar de meditatie van de boogschutter en richt op je doel en schiet.

7. Neem een beslissing

Als je alle voorgaande stappen hebt gezet, groei je vanzelf naar je beslissing toe. Het is dan vanzelfsprekend dat je de knoop doorhakt om het wel of niet door te laten gaan. Voor het nemen van een beslissing moet je wel in de juiste stemming zijn. Die energie stuurt je de goede richting op.

Nadenkertjes

 • Doe je het nu of wacht je nog even?
 • Wat doe je wél en wat doe je niet?

Luister naar de meditatie van de weegschaal en maak een weloverwogen keuze.

8. Ga aan de slag

Eindelijk, de knoop is doorgehakt. Je hebt een beslissing genomen om er helemaal voor te gaan. Nu is het tijd om in actie te komen.  Ga maar doen wat je je hebt voorgenomen. Je bent er bijna, het duurt niet lang meer.

Nadenkertjes

 • Wanneer ga je het doen?
 • Welke eerste stap zet je?

TIP: Luister naar de meditatie van de batterij en laad jezelf op met fijne gedachten. 

 

9. Blijf doorzetten

Ondanks dat je alles zorgvuldig hebt voorbereid, kan het zijn dat het niet gaat zoals je het voor ogen had. Het is heel normaal dat dingen anders lopen dan je vooraf had gepland. Je wordt op de proef gesteld om vol te houden en te blijven geloven in jouw goede voornemen.

Nadenkertjes

 • Wat loopt anders dan je had gepland?
 • Wat helpt je om vol te houden?

TIP: Luister naar de meditatie van de krachtplek en overwin alle obstakels die je goede voornemen in de weg zitten.

 

10. Wees dankbaar

Eindelijk is het zover! Het is je gelukt om je goede voornemen uit te laten komen. Nu is het tijd om te genieten van het eindresultaat van jouw voornemen. Je hebt het verdiend en daar mag je best trots op zijn. Geef een feestje en vier samen het succes.

Nadenkertjes

 • Voor wat en wie ben je dankbaar?
 • Hoe zet jij jezelf in het zonnetje?

TIP: luister naar de meditatie van het zaadje en laat jouw goede voornemen tot bloei komen.

 

11. Krijg waardering

Het is heel fijn om waardering te krijgen voor al het werk dat je hebt gedaan. Je krijgt meer waardering als je zelf ook laat zien dat je tevreden bent. Laat dus merken dat je ervan geniet. Waardering geeft je een trots en fijn gevoel en zorgt ervoor dat je straalt.

Nadenkertjes

 • Ben je tevreden met het resultaat?
 • Wat ging er goed en wat minder goed?

TIP: luister naar de meditatie van de film en zie voor je wat jij allemaal al hebt bereikt en overwonnen.

 

12. Kom tot rust

Na inspanning komt ontspanning. Je hebt hard gewerkt en nu is het tijd om alles van je af te laten glijden. Alle aandacht weer terug bij jezelf. Even helemaal niets. Hierdoor kun je jezelf opladen en ontspannen een volgend jaar met nieuwe voornemens tegemoet gaan.

Nadenkertjes

 • Wat helpt jou om te ontspannen?
 • Hoe breng je de aandacht weer terug bij jezelf?

 TIP: luister naar de meditatie van het toverstof en voel dat je steeds rustiger wordt van binnen.Manifesten met kinderen - cursus

De afgelopen jaren heb ik geleerd dat als ik leef vanuit de gedachte van overvloed en vrijheid, ik die overvloed en vrijheid ook zal krijgen. Ik ontdekte de wereld van magie, mogelijkheden, kansen en groei. Door  te focussen op datgene wat ik echt wil ben ik gaan vertrouwen op de magische weg van wens naar werkelijkheid. Ook jij kunt als een magneet je nieuwe werkelijkheid aantrekken.  Mijn kennis  en ervaring wil ik graag met jouw delen in de online cursus 'manifesteren met kinderen. Hoe fantastisch is het om de kunst van het manifesteren door te geven aan kinderen. Dat het helpt ze om de dingen te doen waar ze blij van worden en die ze energie geeft.

AANMELDEN CURSUS

*Tijdelijk 50% korting op deze magische online cursus met onbeperkt toegang.

Manifesten met kinderen - boek

Dit boek is bedoeld voor iedereen die met kinderen manifesteren. Kinderen ontdekken de magische weg van wens naar werkelijkheid en welke ongekende kracht hun gedachten heeft. De thema's in het boek sluiten aan op het dagelijks leven van kinderen en geven raad bij het oplossen van de problemen die ze daarbij ondervinden. De magische opdrachten bestaan uit nadenkertjes, emotiespelletjes, fantasiespelletjes, spreuken en creatieve activiteiten. Klik hier voor een inkijkje in het boek of download GRATIS e-book met 12 wensmeditaties.

BESTEL HET BOEK


Over de schrijver
Helen Purperhart is graag op een vernieuwende manier bezig met het vak vanuit een praktische en speelse insteek. Ze schrijft er boeken over en maak spelkaarten die thuis, op school en in een yogapraktijk gebruikt kunnen worden. Vanuit haar eigen kijk op het leven en de ervaringen die ze heeft opgedaan, heeft ze haar eigen methode ontwikkeld die de basis vormt van de opleidingen die zij verzorgt aan de Kinderyoga Academie. Als leraar stimuleert ze mensen om hun kracht meer ruimte te geven, zodat ze zichzelf durven te zijn en weer gaan geloven in hun wensen. Helen vindt het leuk om grote en kleine mensen te inspireren om hun eigen wijze levenspad te bewandelen om een gelukkig mens te worden. Een woord dat goed bij haar past is: UBUNTU (eenheid). Als je Ubuntu voelt, dan ben je in staat om jezelf in anderen te zien en je niet bedreigd te voelen door wat anderen kunnen omdat je weet dat je verbonden bent met alles en iedereen.
Reactie plaatsen

De nieuwste blog en inspiratie ontvangen?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us