Geluk

Geluk betekent mazzel of een meevaller. In emoties betekent geluk een positief, tevreden en fijn gevoel. Het betekent zoiets als dat iemand voorspoed ervaart, zonder er invloed op te hebben. Iedereen is op zoek naar geluk maar het is moeilijk te vinden.

Gelukssymbolen in de wereld
  • Het klavertje 4, dit komt uit Ierland. De feeën konden zien wie een klavertje vier bij zich droegen, zij kregen bescherming van de feeën.
  • Een konijnenpootje bij je dragen zou boze geesten afwenden. Feit is wel dat het konijn op de begraafplaats gevangen werd. Dit komt uit West- Afrika.
  • Het getal 7 omdat de regenboog zeven kleuren heeft en omdat er zeven planeten met het blote oog te zien zouden zijn.
  • Een hoefijzer van een paard.
  • De indianen geloofden dat een dromenvanger uiteindelijk geluk zou brengen. Als je zonder nachtmerries slaapt, leeft je uiteindelijk gelukkiger.
  • Een boeddha beeld geeft geluk als je hem over zijn buikje wrijft.
  • In Noorwegen zijn ze er van overtuigd dat het in je broekzak bij je dragen van een eikeltje, geluk en bescherming biedt. Hoe ouder de eikenboom is, hoe beter de bescherming.
  • In China is het getal 8 een geluksgetal omdat de uitspraak voor het getal acht, heel erg lijkt op de uitspraak voor het woord geluk.
  • In Duitsland is het vooral het varken wat voor geluk en voorspoed moet brengen. Dit komt voort uit vroegere tijden toen veel varkens stonden voor iemand die zeker geen honger zou lijden.
Geluk is een gevoel dat je kan overvallen, het is er niet altijd. Vaak zit geluk in jezelf. Mensen voelen zich gelukkiger op vakantie dan thuis. Dit komt omdat je dan meer ontspannen bent. Als je rond vraagt aan mensen wat geluk is voor iemand, zul je veel verschillende antwoorden krijgen. Zoeken naar geluk zal niet helpen, de kans is groot dat je het dan niet vindt. Geluk is niet te koop, hoe meer geld iemand heeft betekent zeker niet dat iemand ook gelukkiger is. Als je letterlijk en figuurlijk lekker in je vel zit, is het makkelijker om je gelukkig te voelen. Je bent dan in balans. Stress en spanning zorgen ervoor dat je je minder snel gelukkig voelt.
Positief denken is een goed begin.

Geluk en yoga
In de yoga draait alles om positief denken, balans en een goed gevoel. Dit zorgt voor een positiever zelfbeeld waardoor je je gelukkiger gaat voelen. Welke houding precies maakt niet zo veel uit. Het doen van yoga zorgt al voor een geluksgevoel. Meer dan dat je bijvoorbeeld op de bank blijft zitten voor de tv.