Stress

Stress is een vorm van spanning dat zich in in het lichaam als spanningsklachten uit. De gezonde vorm van stress laat je handelen in moeilijke of gevaarlijke situaties. Denk dan aan vluchten als er een boze hond achter je aan komt, vechten als de hond je aanvalt. 

Stresssignalen bij kinderen

Net als volwassenen kunnen kinderen ook stress ervaren in hun lijf. Vaak krijgen kinderen als ze stress ervaren lichamelijke klachten als buikpijn of hoofdpijn. Komen moeilijk in slaap, eten minder goed, zijn angstig, trekken zich terug, kunnen zich moeilijker concentreren. We erkennen deze gedragingen echter niet altijd als stress. 

Voordelen van kinderyoga bij stress

Kinderen leren op een speelse manier om te gaan met de problemen die stress met zich meebrengt. Door tijdens de les de aandacht op de stress te vestigen en daarna oefeningen aan te bieden die de stress vermindert of laat verdwijnen, zal het kind buiten de les deze strategieën ook kunnen toepassen.  

Bovendien worden kinderen tijdens een yogales op een positieve manier benaderd en dat komt ten goede aan het zelfvertrouwen en zelfbeeld. Zo komen lichaam en geest in evenwicht en tot rust.