Hoe sta jij voor de klas?

-Suzette Waltmans van SmartSchools-

Je werkt met of voor kinderen en jongeren. Wat is dan het belangrijkste wat je hebt te bieden? Jezelf! Dit geldt voor ouders en leerkrachten. De band met jouw doelgroep is zó belangrijk. Jammer genoeg wordt de laatste tijd met name in het onderwijs steeds meer de aandacht gelegd op de cognitie. Resultaten, referentieniveaus, toetsen enzovoort. Dit brengt onnodige negatieve beleving met zich mee. Voor ouders kan het betekenen; doet mijn kind het wel goed in vergelijking met anderen? Voor leerkrachten de kramp van 'mijn groep loopt niet zoals zou moeten' enzovoort.  Als je niet lekker in je vel zit en dit niet durft uit te spreken, geef je onbewust een verkeerd signaal mee tijdens je werk. Is dit herkenbaar voor je? Doe dan eens gratis deze 2 onderzoekjes naar jezelf verderop in deze blog.


Jezelf in het onderwijs

Sta je voor de klas? Dan heb je te maken met een aantal 'eisen' waar jij en je collega's mee moeten werken. Deze zijn omschreven door de Onderwijsinspectie. Op basis van deze eisen is er een zelftest ontwikkeld met 10 kernvragen die de belangrijkste en voor leerkrachten meest voorkomende onderwerpen doorlopen. Doe de zelftest 'Jij in het onderwijs' en leer jezelf beter kennen door over de vragen na te denken. Meer zelfkennis leidt (vaak) tot meer zelfbewustzijn. Meer zelfkennis en zelfbewustzijn leidt weer tot meer zelfvertrouwen!

 

Jouw energie op peil

Heb je een wisselend energieniveau? Dan kan het zijn dat je je niet helemaal bewust bent van je persoonlijke voorkeuren en talenten in je dagelijkse werk.  We kennen het allemaal. De ene keer bulk je van de energie en de andere keer is je batterij helemaal leeg. Jouw energielevel heeft veel te maken met wie je bent. Je hebt zowel bewuste als onbewuste voorkeuren en je hebt talenten. Deze bepalen in grote mate wat je energie kost, en wat je energie geeft. Op het moment dat jij daar bewust bent, ga je snel veel beter om met jouw energie huishouding.


Test jezelf en breng jouw talenten in beeld

Doe de zelftest 'Je energie op peil' en leer wat jouw voorkeuren en talenten zijn.  Het uitgangspunt van de zelftest is om te ontdekken wat jou energie geeft en wat jou energie kost. Met deze vragenlijst krijg je een uitgebreid voorkeursprofiel met daarin wie jij bent vanuit jouw persoonlijke voorkeur:

 - Persoonlijkheid
 - Overtuiging
 - Potentiële valkuilen
 - Ontwikkelingssuggesties


SmartSchools Platform

SmartSchools is het nieuwe online platform waar alles samenkomt voor iedereen die met en voor kinderen en jongeren werkt! Met SmartSchools maakt iedereen op een laagdrempelige manier kennis met maandelijks vernieuwde onderwerpen van verrassende aanbieders die je direct kunt inzetten in je dagelijkse werk. Meld je aan voor het gratis lidmaatschap en krijg meteen toegang tot deze zelftests!


De redactie van de artikelen en blogs op kinderyoga.com bestaat uit een groep van enthousiaste kinderyoga docenten. Samen schrijven ze artikelen voor de kinderyoga encyclopedie en interessante blogs.
Reactie plaatsen

De nieuwste blog en inspiratie ontvangen?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us