Stap 2: Wel doen

Zuiver zijn

Deze gezonde gewoonte kun je doen door positieve dingen te denken, je rommel op te ruimen en voedsel te eten dat gezond is voor je lijf. Tijdens het doen van yoga kun je na afloop je eigen matje schoonmaken en opruimen, een glaasje water drinken en fruit eten.

Tevreden zijn

Dit kun je doen door niet telkens te klagen over dingen die niet gaan zoals jij dat wilt.  Tijdens het doen van yoga kun je accepteren hoe een houding op dat moment gaat. Door niet te kijken naar hoe anderen het doen, maar bij jezelf te blijven en je eigen grenzen verleggen.

Doorzetten

Deze gezonde gewoonte kun je doen door moeilijke ervaringen te zien als leerzame momenten en niet als een mislukking. Tijdens het doen van yoga kun je discipline en regelmaat inzetten bij een lastige houding. Door vol te houden en te oefenen zul je merken dat het steeds makkelijker gaat.

Jezelf kennen

Deze gezonde gewoonte kun je doen door jezelf steeds beter te leren kennen door zonder oordeel na te denken over vragen als: ‘Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Tijdens het doen van yoga kun je verandering en groei bij jezelf opmerken.

 Vertrouwen hebben 

Deze gezonde gewoonte kun je doen door het beste uit jezelf te halen en te weten dat he goed bent zoals je bent. Tijdens het doen van yoga kun je bijvoorbeeld genieten van de oefeningen omdat je weet dat het niet perfect hoeft. 

Eigenwaarde