Stap 1. Niet doen

Geweld gebruiken

Deze ongezonde gewoonte kun je voorkomen door te oefenen in positief denken, lieve woorden te spreken en niet gemeen te zijn. Tijdens het doen van yoga voer je de oefeningen zonder dwang uit, je blijft rustig ademen en goed voelen in je lijf.  

Oneerlijk zijn 

Deze ongezonde gewoonte kun je voorkomen door de waarheid te spreken en niet te liegen. Je neemt je eigen verantwoordelijkheid en geeft aan wat je wel en niet fijn vindt. Tijdens het doen van yoga ben je eerlijk over je eigen kunnen voordat je aan een moeilijke oefening begint. 

Dingen stelen

Deze ongezonde gewoonte kun je voorkomen door geen dingen te pakken die niet van jou zijn zonder toestemming. Tijdens het doen van yoga respecteer je de ruimte van een ander door op je eigen mat te blijven en je eist niet alle aandacht op. 

Kwaad worden 

Deze ongezonde gewoonte kun je voorkomen rekening te houden met  anderen en niet telkens boos te worden. Tijdens het doen van yoga neem je de tijd om bij jezelf te blijven en op een rustige manier aan te geven wat je dwars zit.

Hebberig zijn

Deze ongezonde gewoonte kun je voorkomen door te waarderen wat je hebt en al kunt en niet steeds meer te willen. Tijdens het doen van yoga kun je een tijdje je focus leggen op 1 houding en opmerken wat er veranderd als je het vaker doet.