Online kinderyoga geven tijdens de lockdown!
21 oktober 2020 

Online kinderyoga geven tijdens de lockdown!

door: Cathy van Nes

Kidsyoga in je eigen huis

Ik doe al vanaf het ontstaan van yoga@home live online mee met de lessen van Helen Purperhart en Mira Maas. Mijn wekker gaat, ik sta op en meteen neem ik plaats op mijn yogamatje in mijn eigen huis. Terwijl ik nog wat slaperig gaap en mezelf uitrek start mijn de dag met wake up oefeningen, adem ik bewust, doe yoga en zet ik mijn intentie voor de dag. Als kinderyoga docent weet ik als geen ander hoe leuk het is om mijn innerlijk kind wakker te maken.

Berichtje van de Koningin van Kinderyoga

En toen opeens kreeg ik een berichtje van de ‘koningin van de kinderyoga’ met de vraag of ik online live lessen kinderyoga wilde gaan geven via yoga@home. Nu ben ik ook een aanhanger van de quote ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Maar dit is toch veel spannender gebleken dan lesgeven aan de kindjes op Terschelling. Wat maakt het dan zoveel spannender? Allereerst is er geen directe interactie met de kinderen aan de andere kant van het scherm. Dat betekent dat je je les zonder onderbrekingen kunt geven. Het betekent ook dat je meer lesstof aan kunt en moet bieden. Mijn eerste les, uitgebreid voorbereid en getest op mezelf, duurde 12 minuten. En dat terwijl er ongeveer een half uur gevuld dient te worden. Dat maakte onzeker…kan ik het wel…hoe kom ik over aan de andere kant van het scherm…

Je huis als yogastudio

Omdat iedereen nu thuis zit, is een online business voor mij de beste manier om in deze uitdagende tijd aan de slag te gaan en geld te blijven verdienen. Het biedt heel veel voordelen:

  • Je kunt een grote groep kinderen bereiken in een keer.
  • Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt.
  • Je hoeft er niet op uit en kunt je auto voor de deur laten staan.
  • Je hebt geen vaste lasten voor een yogastudio

Ik kom steeds gemakkelijker in het verhaal als ik de les goed voorbereid. Lukt het ook steeds beter om houdingen te vertalen en zo in mijn avonturen in te passen. Ondanks dat het spannend is, probeer ik wel nieuwe dingen uit. Een voor mij onbekende beweging bij het intunen, een nieuwe mantra die ik zing aan het einde van de les. En ja, soms leidt dat tot een hapering. Toegeven en opnieuw beginnen!

Gaandeweg wordt het leuker

Ik ga de kinderen en hun ouders herkennen. Ik ben vrijer geworden in het contact met de ‘andere kant’ van het scherm. Vooral voor en na de les is er ruimte voor communicatie. Even vragen wat het leukste was, wat moeilijk was. Er is meer contact met de kids dan ik ooit van tevoren had kunnen bedenken. En ook de kids genieten er zichtbaar van. Het vergt andere skills, live online lesgeven. Maar langzamerhand worden ze me eigen.

Het geheim van live online lesgeven

Dat yogalessen gewoon konden doordraaien tijdens de Corona crisis, komt doordat ik live online les ben gaan geven.  Helen Purperhart verzorgt een online cursus hoe ook jij dit kunt leren. In de ‘live online kinderyoga cursus’  leer je het geheim van het live online lesgeven aan kinderen en krijg je zoveel inspiratie dat je er direct mee aan de slag kunt.  Maar liefs 30 video’s met kant en klare themayoga lessen, staan voor je klaar in de online leeromgeving.

Meer weten over live online lesgeven? Tijdens de lockdown krijg je € 100 korting op deze cursus. 

Klik hier om je aan te melden>>

 

De redactie van de artikelen en blogs op kinderyoga.com bestaat uit een groep van enthousiaste kinderyoga docenten. Samen schrijven ze artikelen voor de kinderyoga encyclopedie en interessante blogs.
Reactie plaatsen

De nieuwste blog en inspiratie ontvangen?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us