Yogamat

Een yogamat wordt gebruikt om op de grond yoga-oefeningen te kunnen doen. Oorspronkelijk werd yoga door mensen gewoon op katoenen geweven matjes gedaan. Op een tijgervel,  een schapenvacht of zelfs op de grond.

Pas rond 1960 werd de eerste yogamat ontwikkeld zoals wij die nu kennen. Dit was in de tijd waarin yoga in het westen van de wereld populair werd. Deze yogamatten werden gemaakt van kunststof of rubber.

Tegenwoordig zijn er niet alleen yogamatten van PVC en rubber, maar ook van milieuvriendelijke materialen zoals biologisch afbreekbaar eco-rubber zonder giftige stoffen. Deze matten herken je aan het ECO-keurmerk. Er zijn zelfs weer katoenen yogamatten verkrijgbaar!

Een yogamat zorgt ervoor dat je ondergrond niet te koud is, de mat is stroef zodat je niet wegglijdt door zweethanden of –voeten en de mat is prettig zacht om op te zitten. Een yogamat isoleert dus, geeft grip en is zacht voor je gewrichten en om op te zitten.

Moderne yogamatten zijn er in allerlei kleuren en formaten. Je kunt kiezen voor een extra zachte dikke mat, of juist een dun matje die je makkelijk mee kan nemen in je yogamattas. Voor kinderen zijn er vrolijke matten met gekleurde prints. Voor de allerkleinsten zijn er yogastippen: kleine ronde yogamatjes in vrolijke kleuren.

Tip: bestel hier je yogamat