Tingel tangel

Een tingel tangel is een windgong die zachte zuivere klanken maakt bij beweging. Tingel tangels worden gemaakt van bamboehout en hebben de vorm van een cilinder. In deze koker hangt een koord met daaraan een kristallen kraal. Door het koord te bewegen ontstaat er een natuurlijk geluid doordat de kristallen kraal tegen metalen staafjes in de koker komt. Het geluid van de tingel tangel heeft een ontspannende werking. 

De tingel tangel is verkrijgbaar in 4 klanken die de namen hebben van de elementen (aarde, water, lucht en vuur).

Een kinderyoga docent kan ervoor kiezen om de tingel tangel in te zetten tijdens de eindontspanning of meditatie.  De tingel tangel in een kinderyogales wordt vaak gebruikt om het begin en het einde van de visualisatie aan te geven. Voor alle kinderen is het duidelijk wanneer de visualisatie begint en wanneer deze klaar is. Ze weten dat ze na het geluid van de tingel tangel niet meer mogen praten, tot deze weer klinkt. Hierdoor kunnen alle kinderen visualiseren tijdens het luisteren naar het verhaal.

Een tingel tangel kan in een kinderyogales ook ingezet worden als concentratiespel. Alle kinderen sluiten hun ogen en worden heel stil. De kinderyogadocent loopt door de ruimte heen en laat op een moment de tingel tangel klinken, alle kinderen houden hun ogen gesloten en wijzen in de richting van het geluid. Hierdoor leren kinderen stil worden en zich concentreren.   

Klik hier om een koshi te bestellen.