Vrolijke yogaspelletjes voor de Paasdagen!

Vrolijke yogaspelletjes voor de Paasdagen!

Pasen staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is voor eieren, paashazen en kuikentjes. Veel kinderen zijn niet precies op de hoogte van de oorsprong van Pasen en de tradities rondom de paashaas, paaskippetjes en eieren. Desondanks blijft het een leuk feest waarbij je allerlei activiteiten rondom dit thema kunt organiseren. Deze feestdag wordt bijna overal gevierd, van kinderdagverblijven tot scholen. Meestal wordt er een paasontbijt of paaslunch georganiseerd en knutselen de kinderen erop los. Tijdens de paasdagen zijn er tal van leuke en interessante activiteiten te doen met de kinderen rond dit thema. Daarom zijn we voor jou op zoek gegaan naar vrolijke Paas Yogaspelletjes die je voorafgaand aan het Paasfeest met kinderen kunt doen.

 

Paas yogagroet 

In de 14e eeuw werden er volksverhalen verteld over een haas die mooi beschilderde eieren verstopte. Zowel hazen als eieren stonden voor vruchtbaarheid.  En dat werd gekoppeld aan nieuw leven aan het begin van de lente. 

Hoe?

De Paas yogagroet is een mooie start om de Paaszondag of Paasmaandag mee te beginnen. Je krijgt een energieboost en kan er de hele dag tegenaan. Je maakt de Paas yogagroet nog leuker tijdens het bewegen het rijmpje op te zeggen.

 

Tekst: Marinka Michielsen 

Paashaasoren 

Een paashaas heeft grote oren waarmee hij goed kan horen. Zijn oren kunnen los van elkaar bewegen en vangen zo van iedere richting geluid op. 

Hoe?

Masseer je oren met je wijsvinger en duim.

Je kunt in je oorlelletjes knijpen en er zachtjes aan trekken.

Sluit na het masseren  je ogen en voel de sensaties in je oren. 

Welke geluiden hoor je allemaal om je heen?


Paaskippetjes

Tijdens Pasen worden er veel eieren beschilderd. En om eieren te krijgen heb je een kip  nodig.  Stel je maar eens voor dat jij het Paaskippetje bent.

Hoe?

Kom zitten op je hurken. 

Maak  vleugeltjes van je armen en loop rond terwijl je tokt als een kip.

Maak jezelf klein en doe alsof je een ei bent.


Paashaas sprongen

Eieren verstoppen hoort bij Pasen. De Paashaas hopt vrolijk in het rond en is op zoek naar goede verstopplekken. Hop je met hem mee?

Hoe?

Je zit op je hurken.

Plaats je handen voor je op de grond.

Hop je handen achterna met je voeten.

Doe dit een aantal keer achter elkaar.

Probeer ook eens de achterwaartse hazenhop.


Paaseitjes zoeken

Ga op zoek naar de eitjes die zijn verstopt door de paashaas. En maak er een leuk spel van dat je samen kunt doen. Klik hier voor inspiratie paaseitjes met affirmatie van yogabeertjes.

Hoe?

Verstop het paasei onder de yogamat of de kleding van je kind.  

Zing: “Mijn paasei is verdwenen, ik zie geen paasei meer. 

Waar is hij nou gebleven? Ja daar is hij weer”.


Paaseitjes schilderen

Hoe leuk is het om paaseieren te schilderen. Klik hier voor een document met vrolijke schildertips. Geen zin in geklieder met verf? Doe dan net alsof en beschilder elkaar met de paaseimassage.


Paas Yogaflow

Deze Paasyoga flow met handgeschilderde kaarten is bijzonder leuk om te gebruiken rondom de Paasdagen en in de lente. Deze set maakt van de paasviering echt een feestje met dans, samenspel en eieren zoeken. Op elke kaart staat een afbeelding en een omschrijving hoe je de houding uitvoert met een korte tekst om de fantasie te activeren. In de uitleg naast de kaart staan variaties op de houdingen, materiaal tips en muziek tips. Bestel de paasflow bij Dutch Unicorn

Paasyoga avontuur

Het is bijna Pasen en de paashaas is nog niet klaar met de voorbereidingen. Jij mag de Paashaas helpen. Daarvoor ga je naar de boerderij waar je verschillende dieren ontmoet en nadoet.  Bij  Yogabeertjes  kun je nog meer avonturen beleven.

Paasmandala 

Aan het einde van de dag is het fijn om een relaxmomentje in te plannen. Het tekenen van mandala’s is een goede manier om bij jezelf te komen na een drukke Paasdag. Een mandala is rond van vorm, bestaat uit meerdere herhalende vormen. Het woord mandala is afkomstig uit het Sanskriet en betekent 'cirkel'. 

Hoe?

Pak je potloden of krijtjes.

Klik hier om de mandala uit te printen.

Je kunt kiezen welke jij het mooist vindt.

Deel je kleurplaat op instagram en tag @helenpurperhart.

Je kunt ook je kleurplaat laten zien in de kinderyogaclub.

Klik hier om je eigen kleurplaat te kiezen


De redactie van de artikelen en blogs op kinderyoga.com bestaat uit een groep van enthousiaste kinderyoga docenten. Samen schrijven ze artikelen voor de kinderyoga encyclopedie en interessante blogs.
Reactie plaatsen

De nieuwste blog en inspiratie ontvangen?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us