Kinderyoga coaching

Kinderyoga coaching is net als therapeutische kinderyoga individuele kinderyoga waarbij kinderen met een specifieke hulpvraag worden begeleid door een kinderyoga coach met technieken uit de yoga.

Soms heb je als kind een beetje hulp nodig. Als je iets moeilijk vindt bijvoorbeeld of als je denkt dat je iets niet goed kan. Bijvoorbeeld als je het moeilijk vindt om vrienden te maken, of dat je het zo spannend vindt elke keer dat je een toets moet maken, dat je niet meer goed kunt nadenken tijdens de toets. Een kinderyogacoach kan je dan helpen. Een kinderyogacoach is iemand die kinderen helpt met het oplossen van een probleem, of dat in ieder geval probeert. Samen met jou gaat hij of zij kijken wat je al weet of kunt, dat jou kan helpen. Misschien ben je heel aardig, dat kan je helpen om vrienden te maken. Of je leert bij hem/haar iets nieuws dat jou kan helpen, zoals een oefening die je leert om rustig te worden en je te concentreren zodat je met aandacht een toets kunt maken. Vaak zie je jouw coach een aantal keer, en werken jullie steeds een beetje aan jouw probleem.

Een kinderyogacoach zet yoga in om jou te helpen. Jouw lichaam is namelijk een prachtig hulpmiddel. Het vertelt je precies hoe het met je is en wat je nodig hebt. Met ons hoofd denken we, maar met ons lijf voelen we. Denken en voelen kunnen je helpen een probleem op te lossen. Ken je misschien de yogahouding de Krijger? Dit is een oefening waarin je stevig leert staan alsof je een krijger bent. Het helpt je om je sterk en krachtig te voelen en geeft je zelfvertrouwen. Dat kan je helpen om je goed te voelen en dan ga je vanzelf ook goed denken.

Tijdens kindercoaching yoga doe je dus oefeningen uit de kinderyoga, samen met je coach. Die oefeningen kunnen yogahoudingen zijn, maar ook ontspanningsoefeningen of ademhalingsoefeningen. Alles wat jou maar kan helpen.

Tip: check de training kinderyoga coaching in de agenda van de Kinderyoga Academie.