Therapeutische kinderyoga

Therapeutische kinderyoga is net als kinderyoga coaching een laagdrempelige manier van hulpverlening, waarbij kortdurend en oplossingsgericht gewerkt wordt met technieken uit de kinderyoga en kindercoachingAls therapeutisch kinderyoga docent kun je individueel met een kind werken of met kleine groepjes kinderen met een specifieke behoefte.

Therapeutische is afgeleid van het woord ‘therapie. Dat komt van Therapeia, een oud-Grieks woord. De betekenis hiervan is ongeveer: Het geven van zorg en aandacht aan een ander door te proberen naast of met die ander te staan als hij of zij in de wereld is en zijn leven leeft.

Een therapeutisch kinderyoga docent reikt het kind nieuwe inzichten en vaardigheden aan, specifiek aangepast aan de behoeftes en mogelijkheden van dit kind. Het kind wordt aangesproken op zijn fysieke, creatieve en emotionele vermogens, met als doel een evenwichtiger mens te worden met meer energie en meer in contact met zichzelf en anderen. 

Een therapeutische kinderyoga docent is toegerust met kennis over de bewegings-ontwikkeling en emoties van kinderen en kan van daaruit een gezonde groei stimuleren. Hiervoor neemt de kinderyoga docent het kind mee op avontuur in zichzelf door te werken met visualisaties, creatieve en lichaamsgerichte opdrachten. 

Het kind krijgt zo op een ontspannen en speelse manier beter zicht op zichzelf, zijn emoties en gedrag, waarbij veel aandacht is  voor wat het kind al kan en wat er al wel goed gaat. Deze kwaliteiten worden door de docent bekrachtigd en uitgebreid, zodat het kind zich vanuit zelfvertrouwen verder kan ontwikkelen.