Proefles

Een proefles kinderyoga kan worden aangeboden door een kinderyogadocent vóór het afnemen van (een aantal) vaste lessen. Ouders zijn dan geïnteresseerd in kinderyoga voor hun kind, of het kind geeft zelf aan interesse te hebben.

Een proefles is bedoeld om af te tasten en is oriënterend bedoeld voor het kind en de ouders, maar ook voor de kinderyogadocent.

Tijdens een proefles kijkt de kinderyogadocent of een kind kan deelnemen aan verdere yogalessen. Vindt het kind het leuk om deel te nemen aan de lessen? Past het kind qua ontwikkeling in de groep? Is het mogelijk om deel te nemen in groepsverband of kan er beter een individuele les worden aangeboden? Etc.
Er wordt van tevoren door de kinderyogadocent navraag gedaan bij de ouders of verzorgers over de bijzonderheden van het kind waarbij de docent rekening kan houden tijdens de les. Zo kan het kind echt gezien en gehoord worden en krijgt het een individuele benadering.
Meestal is het voor een proefles niet nodig om eigen materialen (zoals yogamatje of dekentje) mee te nemen en stelt de kinderyogadocent deze beschikbaar.

Na een proefles wordt besloten of er een voortgang vindt van de yogalessen. Een proefles kan gratis worden aangeboden, maar er kan ook een (kleine) bijdrage voor gevraagd worden. Dit is afhankelijk per yogadocent of yogaschool. Het wordt daardoor ook ingezet als promotiemiddel.