Gezonde schermtijd tijdens de lockdown!
30 december 2021 

Gezonde schermtijd tijdens de lockdown!

Door Chelsea van Nifterick

Wederom zitten we in Nederland in een volledige lockdown. Alle niet-essentiële winkels zijn dicht, scholen zijn eerder met vakantie gegaan en iedereen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Opnieuw wordt er veel gevraagd van onze flexibiliteit. In voorgaande lockdowns was te zien dat onder andere ouders hier erg mee worstelden. Hoe fijn is het als kinderen dan iets te doen hebben wat zowel leuk als gezond is voor hun lichaam en geest. In deze blog vertelt Chelsea van Nefterick  hoe je dat kunt doen.


Schermtijd verminderen 

Hoe werk je thuis, terwijl je gelijktijdig ook je kind(eren) moet vermaken? Een dilemma waar veel ouders mee worstelen tijdens een lockdown. Dat de televisie en een Ipad één van de oplossingen is, blijkt wel uit het feit dat tijdens voorgaande lockdowns te zien was dat 2 op de 3 ouders de schermtijd van hun kinderen zagen verdubbelen tot 7 uur en 19 minuten per dag. Ook bij 74% van de ouders zelf steeg de schermtijd tijdens de lockdown. Kinderen kopiëren alles wat ze zien, dus hoe geef je het goede voorbeeld door zelf je schermtijd te verminderen? Je kan bijvoorbeeld je telefoon voor een paar uurtjes op niet storen zetten zodra je klaar bent met werken. Op die manier word je niet afgeleid door binnen komende berichtjes, notificaties en telefoontjes, Je voelt dan ook niet de noodzaak om telkens je telefoon te pakken. Even volledige aandacht voor je kinderen en andere dierbaren om je heen. Daar wordt iedereen blij van!


Gezonde schermtijd 

Zorg ervoor dat de schermtijd die er is, zoveel mogelijk gezonde schermtijd is. Je kan op allerlei verschillende manieren zorgen voor gezonde schermtijd. Eén van de manieren is, bewegen of ontspannen voor een scherm. Laat je kinderen yoga- of mindfulness video’s mee doen. Bewust leren bewegen, ontspannen, ademen en voelen is voor kinderen in deze tijd van groot belang. Zeker gezien de hoeveelheid prikkels die ze elke dag te verwerken krijgen.

 

Yogabeertjes online

Yogabeertjes is een online platform met kinderyoga & mindfulness video’s waarmee kinderen op een leuke manier kunnen bewegen. Door de variatie aan video’s raken de kinderen op een speelse manier vertrouwd met de voordelen van yoga én mindfulness.  De video’s van Yogabeertjes worden ondersteund met kleurrijke en bewegende achtergronden en leuke geluiden. Kinderen worden tijdens de video’s volledig meegenomen in een verhaal. Je kan elke video zo vaak bekijken als je wil! Periodiek worden er video’s toegevoegd. Je kan al een maandabonnement afsluiten voor slechts €2,99 per maand. We hebben een kortingscode voor je aangemaakt. 


Jong geleerd is oud gedaan

Wel of geen lockdown, Yogabeertjes gaat gewoon door! Kinderen kunnen op een leuke en speelse manier yoga of mindfulness beoefenen op iemand moment van de dag, waar het uitkomt. Je kinderen op jonge leeftijd vertrouwd laten worden met yoga en mindfulness is het grootste geschenk wat je je kind kan geven, want jong geleerd is oud gedaan!

 

De redactie van de artikelen en blogs op kinderyoga.com bestaat uit een groep van enthousiaste kinderyoga docenten. Samen schrijven ze artikelen voor de kinderyoga encyclopedie en interessante blogs.
Reactie plaatsen

De nieuwste blog en inspiratie ontvangen?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us