Relaxed naar bed met Slaaapie meditatie

Relaxed naar bed met Slaaapie meditatie

-door Bodil van Roeden-

Vanaf de dag dat kinderen worden geboren begint het feest van het aardse drukke leven. Cadeautjes met batterijen om de lampjes en de liedjes de hele dag door het huis te laten klinken. Als baby ga je mee in moeder of vaders ritme van de dag. Je gaat van hot naar her en je neemt het allemaal in je op. En dat gaat zo tot je klaar bent voor school. En daar ga je in de molen van het leren, toetsten maken en presteren. Het moment van rust komt wanneer je mag slapen maar lukt dat dan nog wel met al die prikkels? Tijdens de jongste jaren van mijn kinderen liepen wij vaak tegen slapeloze nachten aan, soms tegen wanhoop toe. Voorlezen was een van de dingen waar onze kinderen goed op reageerden. Dit was de reden dat ik voor mijn zoon kindermeditaties begon te schrijven. Kinderen worden door te mediteren rustig, krijgen meer focus en kunnen beter met alledaagse dingen omgaan.  In deze blog vertel ik je meer over het ontstaan van mijn Slaaapie kindermeditatie app en kun jij misschien wel een gratis jaarabonnement winnen.


Lastige slapers

Vaak hoorde ik in mijn omgeving veel ouders praten over de problemen die zij hebben met het naar bed brengen van hun kinderen. Ik ben mijn meditaties toen gaan delen met deze ouders. Een aantal reacties die kreeg van ouders zijn: "Heb je meer meditaties? Mijn dochter vraagt er zelf om”. “Onze dochter is onzeker en sinds ze je gedachten en avonturen meditaties luistert durft ze meer nieuwe dingen te proberen”. “Onze zoon wilde niet naar bed maar door eerst een ‘verhaaltje” te luisteren ineens wel. Stiekem kijken we wel eens om het hoekje en dan doet ie met zijn handjes de meditatie helemaal mee”. En: “Wij kunnen nu rustig een auto tripje maken. Geen geruzie meer achterin en alleen maar kindjes die met hun ogen dicht zitten te mediteren!” . De meeste kinderen reageerde heel positief op de meditaties. Ze vonden ze enorm leuk en werden er meer ontspannen van en vielen beter in slaap.  Het grootste compliment kreeg ik van de dochter van een vriendin “Gaan we vanavond weer een meditatie doen want dat vind ik zo leuk om samen te doen?”.

 

Het ontstaan van slaaapie

Omdat de meditaties zo goed uitpakten bij de kinderen ben ik nog meer meditaties gaan schrijven. Vervolgens ben ik ze gaan opnemen, gaan editen en gaan bouwen aan de Slaaapie kindermeditatie app. Iedere meditatie heeft een thema waarin kinderen iets meekrijgen dat het bewustzijn, vertrouwen en fantasie vergroot dat weer ten goede komt aan probleem oplossend gericht werken en met een open blik naar de wereld kunnen kijken. Een van de thema’s is zelfvertrouwen en in je eigen kracht gaan staan. Kinderen zijn zo wijs maar worden op vele manieren beïnvloed door vriendjes, youtube, social media en andere kanalen dat je sterk in je schoenen moet staan om bij jezelf te blijven. Met de meditaties van Slaaapie worden er verschillende gelegenheden gecreëerd om na te denken over wat het kind ziet, wat het kind leuk vindt en kan het zelf de meditatie aanvullen. Het  wordt dus het verhaal van het kind. Zo leert het kind waar zijn voorkeur naar uit gaat en als je weet wie je bent kan je beter grenzen aangeven en groeit je zelfvertrouwen.


Ontspannen met slaapyoga

Omdat ik nog meer wilde leren over mediteren en ontspannen met kinderen volgde ik de kinderyoga opleiding bij Helen Purperhart. De manier van lesgeven en hoe Helen kijkt naar het werken met kinderen en je eigen innerlijk kind heeft mij doen besluiten om yoga aan de app toe te voegen. Ik heb enorm veel inspiratie gehaald uit haar meditaties voor kinderen en yoga lessen. De slaapyoga begint met een vraag als grondingsoefening, daarna passeren de houdingen in verhaalvorm om zo de aandacht van het kind vast te houden. Je bent dan bezig met strekken, focus en je adem. Slaapyoga is ideaal omdat niet ieder kind meteen de rust heeft om zich over te geven aan een meditatie. De combinatie van een verhaal en yogahoudingen geeft rust zodat de 2e stap een meditatie zou kunnen zijn.

 

Vrolijk naar bed

Mijn droom is dat elk kind met Slaaapie vrolijk naar bed gaat en weer opstaat. Dat kinderen meer in zichzelf gaan geloven en uit kracht kunnen handelen. Kinderen zijn de nieuwe generatie en zij zijn onze echte teachers. En als kinderen lekker in hun vel zitten en blij zijn, zijn de ouders dat ook. En dat komt ook ten goede aan de wereld. De Slaaapie app kun je downloaden en daarna kan je uit een maand of jaar abonnement kiezen. Elke maand komen er nieuwe meditaties en/of yoga video's  bij.


3 gratis Slaaapie meditaties

Alles wat Slaapie aanbiedt is om jouw kind lekker in zijn vel te laten zitten, zelfvertrouwen, focus en bewustzijn te vergroten en om positief het leven te ervaren. De Slaaapie  meditaties zorgen voor kalmte, ontspanning en stimuleert de focus en zorgt voor mooie dromen. Probeer ze maar zelf samen met je kind of in de kinderyogales.

1. Sterretjes

Met de toverpyjama ga je op reis en tik je de sterren aan die voor jou een speciaal licht gaan schijnen. Bij het aantikken van elke ster neemt de slaap toe en dommel je lekker in slaap.

2. Droomkasteel

Met de toverpyjama ga je op reis en kan jou niks gebeuren. Je rijdt mee op de rug van Maxime de kat, klimt in een grote plant naar het droomkasteel. En in het droomkasteel vind je het geheim van dromen en wensen.

3. Gedachtenkracht

Ga op reis naar een wonderlijke wereld en ontdek hoe sterk gedachten kunnen zijn. Vanuit het gouden licht dat ieder mens in zich draagt bezit jij een enorme kracht. Met je gedachten kan je veel meer dan je denkt.


Win een jaarabonnement

Wil je een gratis jaarabonnement winnen? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is in op @helenpurperhart op Instagram onder het Slaaapie laten weten voor wie en waarom je het abonnement graag wil winnen. Vergeet niet om @slaaapie te volgen en in je reactie te taggen. De mooiste reactie krijgt het gratis jaarabonnement. Eind oktober wordt de winnaar op Instagram bekend gemaakt.


Ook Kindermeditatie docent worden?

Wil je net als Bodil van de Slaaapie app kinderen helpen hun aandacht te trainen, bewust te worden en stilte te laten ervaren?  Tijdens de online kindermeditatie opleiding van de Kinderyoga Academie word je meegenomen in de wereld van meditatie en mindfulness. Er is veel aandacht voor het oefenen van alle meditatie en mindfulness technieken. De focus ligt op doen, voelen, ervaren en leren. Alle oefeningen kunnen worden ingezet met groepen kinderen op school, in kinderopvang of kinderyogales of individueel tijdens het coachen.De redactie van de artikelen en blogs op kinderyoga.com bestaat uit een groep van enthousiaste kinderyoga docenten. Samen schrijven ze artikelen voor de kinderyoga encyclopedie en interessante blogs.
Reactie plaatsen

De nieuwste blog en inspiratie ontvangen?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us