Energetische tekenspelletjes

Bij energetische tekenspelletjes beweeg je spontaan en vrij over het papier waarbij je jouw energie en emoties in beeld brengt.

Kinderen krassen, strepen, stippen, stralen, zwieren en zwaaien heerlijk op papier. Soms alleen, soms in een groep, vaak in tweetallen. Samen spelen dus, op papier, helemaal op je eigen manier. Door spiralen, lemniscaten, lijnen en vormen te tekenen kan het kind zich uiten: op papier wordt letterlijk zichtbaar wat er binnen in hem leeft. Het kind kan zichzelf laten zien zonder dat het woorden hoeft te gebruiken, zonder dat het hoofd zich ermee bemoeit.

Wanneer kinderen samen gaan tekenen, volgens bepaalde spelregels zoals: om beurten of juist tegelijkertijd tekenen, elkaar precies nadoen of juist het tegenovergestelde doen, ontstaat er prachtige non-verbale communicatie en leren kinderen contact maken me zichzelf en elkaar op een nieuwe, speelse manier. Energetische tekenspelletjes vergroten zo het zelfbewustzijn en het sociale vermogen van het kind.

Energetische spelletjes tijdens de kinderyoga

Energetisch tekenen is een hele fijne manier om je les te starten en af te ronden, zo maak je ook mooi inzichtelijk wat het effect van jouw les is geweest. Daarnaast kunnen typische yogathema’s zoals de chakra’s of deugden mooi ervaren worden door de kinderen wanneer ze de kleuren en bewegingen ervan op papier ervaren.