Neem jij jezelf en je business serieus?
20 juli 2020 

Neem jij jezelf en je business serieus?

Begin bij je innerlijk kind!

Het mooiste van het geven van de kinderyoga opleiding vind ik het moment waarop deelnemende vrouwen hun innerlijke kind ontdekken. Innerlijke kinderen zijn delen in jezelf die nooit de kans hebben gekregen om volwassen te worden. Ze zijn ontstaan door (vervelende) ervaringen in je kindertijd en groeien uit tot (negatieve) overtuigingen die je gedrag bepalen. In je kindertijd heb je, vanuit je kinderlijke kijk op de wereld, een bepaalde rol aangenomen om het evenwicht binnen het gezin te behouden. Je speelde die rol, omdat het voor jou op dat moment nuttig was. bijvoorbeeld het verlegen meisje dat zich op de achtergrond houdt of juist het brutale kind dat voor zichzelf of haar broertje of zusje opkomt. Dit soort rollen of gedragspatronen blijven vaak voortbestaan tot in de volwassenheid. Begrijpen waarom je je op een bepaalde manier gedraagt, geeft inzicht in jezelf en de manier waarop je met jezelf en anderen omgaat. Ook de dingen die je graag deed in je kindertijd, kunnen je een hoop vertellen over je passies van nu. Weet jij nog wat je graag deed als kind? Welke dingen herken je nog terug uit je kindertijd en welke dingen helemaal niet meer? Wat heb je veranderd of aangepast  vanuit jezelf  en wat vanuit verwachtingen vanuit je omgeving? Antwoorden op deze vragen helpen je bij het vinden van jouw passie en kwaliteiten.  Daarnaast gaat het werken met je innerlijk kind over (alle aspecten van) jezelf serieus nemen. En dat helpt om  aan jezelf te werken, jezelf te helen, zodat je volle kracht voor jezelf kunt gaan staan in je business, zonder dat oude kindstukken je hinderen. Door  al deze facetten in te zetten in je business vergroot je de kans op succes.

Kom uit je comfortzone

Je kunt je innerlijke kinderen heel gemakkelijk oproepen door dingen te doen die buiten je comfortzone vallen, door eens gek te doen. Bijvoorbeeld eens uitbundig dansen, bungee jumpen of vliegen in een helikopter . Door deze situaties op te zoeken zul je al gauw merken dat je bij het idee alleen al ongemakkelijk of zelfs angstig wordt. Het enige dat je nu hoeft te doen is deze basisangst te voelen en te ervaren. Je zult zien dat als je de tijd neemt om je op je gemak te voelen bij deze angst, dat hij een stuk minder groot wordt. Je blijft dan heel bewust, vanuit je volwassen zelf, bij je innerlijk kind en leert het kind dat de situatie nu veilig is, iets wat het niet was ten tijde van het ontstaan van dit innerlijk kind. Op deze manier kun je dit innerlijke kind deel helen en creëer jij een stukje meer vrijheid in jezelf en in je gedrag en zul je steeds vaker je gezonde innerlijke kinderen ervaren.

Weet wat je wil

De vrouwen die mijn opleiding volgen komen overal vandaan. De ene keer komen ze uit Het Gooi en is het iets dat ze erbij doen. Je ziet dan ook als ze voor zichzelf beginnen, ze precies weten hoe ze het moeten aanpakken. Dan hebben ze een gelikte site, en geld om erin te investeren. Andere vrouwen zien het echt als een carrièreswitch, bijvoorbeeld na een burn-out starten met iets totaal nieuws. Ze geven zichzelf dan de kinderyoga opleiding cadeau.

Zet jezelf op nummer 1.

Als je in zo’n opleiding investeert, moet je jezelf serieus nemen en op de eerste plaats zetten. Veel vrouwen hebben de neiging dat niet te doen. Ze vinden het moeilijk om een normale vergoeding te vragen voor hun lessen. Ze vergeten dan dat ze vaste lasten hebben voor het huren van een ruimte, hun materialen en noem maar op. Het is goed om die kosten naast elkaar te leggen en te bedenken wat je eraan wilt overhouden.  Je moet het zakelijk zien, iets toevoegen waardoor mensen bij jou die lessen gaan volgen en je een succesvolle kinderyogapraktijk krijgt. Het gaat om de ambiance en om wat jij toevoegt: bijvoorbeeld datgene waar je goed in bent en graag wilt meegeven aan anderen. De markt is niet verzadigd, er is genoeg voor iedereen. Je moet dan wel weten wat je wilt, want anders gaat de wet van Sinterklaas je parten spelen: ‘Als je niet vraagt wat je hebben wilt, krijg je iets anders’.

Wil je je business op laten groeien en bloeien? Check de online kidsyoga business. Wil meer weten over innerlijke kinderen en het ontdekken wie jij bent? Check de agenda voor de opleiding kinderyoga coaching.

 

Enthousiast over de blog? Deel je deze blog op je Facebook page. Of plaats een foto op Instagram met #kinderyogaclub of laat hieronder je reactie achter.

Over de schrijver
Helen Purperhart is graag op een vernieuwende manier bezig met het vak vanuit een praktische en speelse insteek. Ze schrijft er boeken over en maak spelkaarten die thuis, op school en in een yogapraktijk gebruikt kunnen worden. Vanuit haar eigen kijk op het leven en de ervaringen die ze heeft opgedaan, heeft ze haar eigen methode ontwikkeld die de basis vormt van de opleidingen die zij verzorgt aan de Kinderyoga Academie. Als leraar stimuleert ze mensen om hun kracht meer ruimte te geven, zodat ze zichzelf durven te zijn en weer gaan geloven in hun wensen. Helen vindt het leuk om grote en kleine mensen te inspireren om hun eigen wijze levenspad te bewandelen om een gelukkig mens te worden. Een woord dat goed bij haar past is: UBUNTU (eenheid). Als je Ubuntu voelt, dan ben je in staat om jezelf in anderen te zien en je niet bedreigd te voelen door wat anderen kunnen omdat je weet dat je verbonden bent met alles en iedereen.
Reactie plaatsen

De nieuwste blog en inspiratie ontvangen?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us