De waarde van een goede opbouw van kinderyogalessen!
13 mei 2024 

De waarde van een goede opbouw van kinderyogalessen!

Kinderyoga, speciaal ontworpen om aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen, biedt een unieke mix van actieve en ontspannende speelse oefeningen. Door thema's en dierenfiguren te integreren, wordt yoga een avontuurlijke ontdekkingsreis die kinderen enthousiast maakt om te bewegen en te ontspannen, terwijl de essentie van yoga behouden blijft. Een doordachte lesopbouw is van onschatbare waarde in de wereld van kinderyoga. Met aandacht voor gronden, opwarmen, houdingen, samenspel, ademspel en meditatie creëren we een ruimte waarin kinderen hun lichaam, geest en emoties op een speelse en ondersteunende manier verkennen. Je kunt verschillende lesonderdelen verwerken in een thema of avontuur.

Van gronden tot mediteren

Werken met een vaste opbouw zorgt ervoor dat de kinderen weten wat er komt. Gronden dient als fundament van de yogareis, waarbij kinderen leren stevig te staan en verbinding te maken met de aarde onder hun voeten. Het opwarmen van het lichaam volgt, met activerende bewegingen die de energie laten stromen en de spieren voorbereiden op de houdingen die komen gaan. De houdingen vormen het hart van de kinderyogales, waarbij ze verschillende poses aannemen die kracht, flexibiliteit en evenwicht cultiveren. Tijdens het samenspel leren ze samenwerken, rekening houden met elkaar, vertrouwen en overleggen.  Ademspel brengt een kalme focus, waarbij kinderen ontdekken wat ze allemaal kunnen doen met hun adem en hoe ze hun adem kunnen gebruiken om spanning los te laten. Ten slotte, de meditatie, een waardevol moment van stilte waarin kinderen een fantasie reis maken naar bekende en onbekende plekken en innerlijke rust vinden in de drukte van het bestaan.

Kinderyoga technieken 18 mei Leerdam -  20% korting

Tijdens de inspirerende kinderyoga technieken dag op 18 mei in Leerdam gaan we dieper in op het creëren van een succesvolle kinderyogales met aandacht voor een goede lesopbouw. We richten ons op verschillende lesonderdelen waarbij gebruik wordt gemaakt van de kaartensets van Helen Purperhart. Het gaat op deze dag niet alleen om de techniek en prestatie, maar ook om het plezier dat je beleeft aan het samen oefenen. Elk onderdeel draagt bij aan een verrijkende ervaring voor (jezelf en) de kinderen. Bereid je voor op een dag vol inspiratie met speelse ontdekkingen in de wereld van kinderyoga, zodat je onvergetelijke yoga-ervaringen kunt creëren voor jezelf en de kinderen! Kom je mee brullen?

Klik hier om je aan te melden en bekijk ook andere data


Wil je nog meer kinderyoga inspiratie?

Dan is het kinderyogaboek 'ontdek je superkracht' wellicht iets voor jou! Het boek is geschikt voor wat oudere kinderen om zelf te doen maar ook uitstekend geschikt voor ouders om samen met hun kinderen te doen en natuurlijk voor (yoga) docenten. Aan de hand van aansprekende teksten en duidelijke tekeningen kun je de oefeningen uitvoeren. Klik hier om het boek te bestellen.


Over de schrijver
Helen Purperhart is graag op een vernieuwende manier bezig met het vak vanuit een praktische en speelse insteek. Ze schrijft er boeken over en maak spelkaarten die thuis, op school en in een yogapraktijk gebruikt kunnen worden. Vanuit haar eigen kijk op het leven en de ervaringen die ze heeft opgedaan, heeft ze haar eigen methode ontwikkeld die de basis vormt van de opleidingen die zij verzorgt aan de Kinderyoga Academie. Als leraar stimuleert ze mensen om hun kracht meer ruimte te geven, zodat ze zichzelf durven te zijn en weer gaan geloven in hun wensen. Helen vindt het leuk om grote en kleine mensen te inspireren om hun eigen wijze levenspad te bewandelen om een gelukkig mens te worden. Een woord dat goed bij haar past is: UBUNTU (eenheid). Als je Ubuntu voelt, dan ben je in staat om jezelf in anderen te zien en je niet bedreigd te voelen door wat anderen kunnen omdat je weet dat je verbonden bent met alles en iedereen.
Reactie plaatsen

De nieuwste blog en inspiratie ontvangen?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het naartoe sturen?
Ja, dat wil ik
Your information is safe with us