Vinyasayoga

Vinyasayoga is een yogavorm waarbij je voortdurend in beweging bent. In een constante flow volgen houdingen elkaar op in het ritme van de adem. Je beweegt in een rustig ritmisch tempo door de diverse houdingen heen om een harmonie te creëren tussen lichaam en geest. 

Een goede ademhaling geeft meer rust, ontspanning en energie. De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het hier en nu. Elementen uit de zonnegroet zijn een steeds terugkerend onderdeel en worden gebruikt als verbinding tussen de houdingen. De nadruk bij vinyasayoga ligt op de fysieke inspanning: het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen

Vinyasayoga voor kinderen

Vinyasayoga is een aanrader voor kinderen die van bewegen houden en fysiek uitgedaagd willen worden. Ook kinderen die met veel onrust kampt (piekeren, faalangst, storende gedachten) kan deze vorm van yoga ze goed helpen om ‘uit hun hoofd en in hun lijf’ te komen doordat de dynamische oefeningen meer aandacht en inspanning vragen. Het opbouwen van fysieke kracht en concentratie verstevigt ook hun innerlijke basis en werkt positief door in hun zelfvertrouwen.